7 de març 2010

Comapedrosa 2.942m - 06/03/2010

+/- 1400m, 7h, s3, *** (+/-1600m i 9h si comptem les ensigalades)
Itinerari 31 de "Pirineos en Esquís", de Faura i Longàs.
Itinerari 22 de "EM en el P. Catalán", d'Oriol Guasch.
Mapa d'Andorra de l'Alpina.

Santi, Gemma, Eli i RogerTot sembla indicar que dissabte és un bon dia per fer aquest itinerari circular, pujant pel Pla de l'Estany i baixant pel barranc de Comapedrosa. Requereix neu estable i bona méteo per una jornada llarga.

Ens podem calçar els esquís cap als 1700m. L'estat de la neu és perfecte per guanyar ràpidament alçada, està estable i no excessivament dura, i podem pujar la Portella dels Malshiverns amb els esquís als peus. A partir d'aquí, cap al cim, seguint amb esquís fins que trobem que hi ha massa pedres, i a peu fem l'aresta fins el nostre objectiu.


Pel descens, anem a buscar el barranc del Comapedrosa passant primer per l'Estany Negre i després pel petit refugi de l'Estany de les Truites. A partir d'aquí, i per evitar les ensigalades en les que vam caure nosaltres, més val no fer cas de les ressenyes dels llibres, i passar pel petit collet que queda a l'esquerra del gran refugi de Comapedrosa, clarament visible des de l'Estany de les Truites. Cal que anem a buscar les marques de GR (o també uns punts grocs) per trobar el millor camí per baixar evitant les parets verticals del barranc i els arbres del bosc. El GR está correctament indicat al mapa de l'Alpina. Un cop arribem al fons del barranc, passarem per un parell de pontets i anirem a parar a la pista per la que hem iniciat la pujada.