25 de març 2010

Bony del Manyer 2809 18-03-2010

Raimon i Salla
Desnivell +/- 1100 metres
durada: 4 hores entre pujar i baixar

avui hem triat bé l'objectiu i hem fet ús del nostre dret a no treballar. Matinem i a les 8:15 ens calcem els esquís, pensant que la calor que havia fet els dos últims dies es podia repetir i potser ens hauríem trobat la neu massa transformada. Res de res, el sol està esmorteït i la calor no apreta, de fet, a dalt fot rasca i tot.

Sortim des d'una corba molt tancada per sobre el poble de Girul, com quan es va al cim de la Carabassa. Ens endinsem cap al bosc pel costat Oest del Rec del Turer. Hi ha neu des del cotxe i de seguida comencem a guanyar desnivell. Ens anem decantant cap al Nord on sembla que evitarem alguna pala bastant dreta.

Hem deixat el bosc enrere i ens queden ben bé 500 metres de pales sostingudes.

Ens enfilem al llom que ens durà finalment fins al cim. Les vistes són espectaculars, fot fred i decidim baixar una mica a fer un mos esperant que es transformi la neu una mica més. Ens calcem els esquís i avall. La pendent es manté gairebé tot el recorregut, amb trams que sembla que no s'acaben mai. Passem de la neu ventada del cim a neu una mica més transformada, per acabar amb neu fonda i pesada.



Acabem la sortida mirant enrere per contemplar el el Bony de Manyers i el seu veí més conegut, la Carabassa.









2 comentaris:

Jaume J ha dit...

aquest bony no el coneixia, i ja es veu que el vàreu gaudir. Es veuen unes bones pales. M'agrada la darrera foto. Bon divendres!

Rai ha dit...

jo tampoc el coneixia i em va sorprendre bastant perue realment el descens val molt la pena. Us passo l'enllaç a picasa per si voleu gaudir dels descensos.

salut!
http://picasaweb.google.com/raimontop/20100318BonyDelManyer2809M?feat=directlink