8 de des. 2009

Tuc des Armèros (2528m)

amb descens vers la vall de Varradòs i retorn pera Montanheta
+/-1550m, 7 hores, S3
Lluis, Montse, Jordi, Carles.



Ruta circular amb dos descensos per recordar. Dia variable, sol, boira, fred a dalt, temperatura agradable a baix. Neu dura, estovant-se en superficie durant el dia només a les solanes. A les obagues, sobretot en alçada, la neu està molt endurida, i els grampons poden ser imprescindibles. Vista l'experiència d'avui, més val buscar descensos a sud i evitar les nord.



Sortim d'hora desde era Lana de Bagergue (accés lliure de neu), esquis als peus, cap al Tuc des Armèros. Llarg itinerari normal pel Còth de Varradòs, seguint la pista primer i vorejant per l'est els Malhs dera Tartèra després. Els darrers metres fins el cim son els més drets.



Descens amb esquis des del cim pel fil de l'aresta i per la vall orientada a SO en direcció als Plans de Mont. Trobem la pista a la cota 1910m i la resseguim per tornar al Còth de Varradòs. Abans d'arribar-hi, virem a sud i anem a buscar el coll al SO dera Montanheta. Seguim l'aresta que duu a la Pincèla fins la cota 2430m. Desde aquí, descens a l'est cap als plans de Moredo i retorn a la Lana.



Bones traces i que torni a nevar aviat.

2 comentaris:

Jaume J ha dit...

Ostres Carles, aquesta sortida si que em fa dentetes. Precioses les fotos!

Berta ha dit...

vols dir que a les cares nord estava molt endurida-glaçada? bé....m'apunto aquest itinerari per fer-lo algun dia!!! Records!!!