13 de des. 2009

Montlude (2517m)

12/12/2009
+/-1330m, 6h, S3
Val d'Aran, accés per Vilamòs i Arres.
Rafa i Carles.Sortida poc coneguda i menys concorreguda encara. Tot i que no falten descensos, cal prendre aquesta jornada com una excursió amb esquís per un massís singular. D'aquesta ruta m'agrada la sensació d'estar suspès, penjat sobre vesants profunds. I les prespectives inusuals de la Vall d'Aran i dels Pirineus, veure Vielha a un costat i Canejan a l'altre.


Condicions de primavera, neu dura, transformant només a la solana, i poc. Ganivetes tot el dia, els descensos amb el soroll dels cantos sobre el gel. La pala del cim es pot esquiar bé, però avui m'han calgut els grampons.Aproximació des de Vilamós i Arres per pista (4x4) fins a la curva a 1710m. Comencem a peu per la pista agafant alguna drecera per fer via. Calcem les fustes abans de la cabana d'Uishera, i en creuem els plans cap als lloms sota el Tuc de Sacauva. Ens enfilem al Còth de Laurit i fem el cim proper al NE (cota 2280m). Descens de 300m cap al fons de la vall seguint el llom de l'esquerra (descens directe no sembla aconsellable). Posem pells de nou i remuntem per sobre els estanys i cabanes en direcció al Còth der Estanh, tot vorejant pel sud el cim del Montlude. Virem a nord i per l'obaga del cim, guanyem el llom oriental del Montlude. Cim sense més dificultats.D
escens per la pala NE i flanqueig per tornar al Còth der Estanh. La tornada la fem per la Passada de Simonet i seguim el llom a cavall entre la vall de Varradòs i la Vall de Margalida.

Bones traces.

1 comentari:

Jaume J ha dit...

..."excursió amb esquís", això m'agrada! sembla una sortida ben triada, felicitats!