29 de des. 2009

La Tossa d'Alp 2536 m

27/12/2009
Imma i Raimon
Desnivell +585 m / -585
Fa dies que volíem fer una ràtzia per treure la pols al material i finalment ens hem hagut de conformar amb pujar a fer un cafè al refugi de Niu d'Àliga. Ha estat bé perque la Imma feia molt temps que no s'hi posava i ha pujat amb solvència tot i la precarietat de la neu.
Hem sortit d'hora amb temperatura sota zero des de l'aparcament de Coma Oriola (2.950) per la pista dels Isards, que es troba tancada i ha acumulat prou neu, entre la ventada i la que ha caigut fa dos dies. La veritat és que a l'entorn hi ha una enfarinada i poca cosa més.
Al cap d'una estona ens enfilem per la pista del Tub que també ha acumulat una mica de gruix, això sí, força gelada, i ens anem acostant cap al vèrtex de la Tosa per una pala vidriosa i amb fort vent en arribar a la carena.

Hem admirat les vistes i hem fet un cafè al refugi. La baixada l'hem fet per les pistes per no trinxar el material més del necessari i cap avall.
Ara toca que nevi al Pirineu Oriental perque els qui estem en plena fase de criança tinguem oportunitat de fer quelcom més engrescador prop de casa.