25 d’abr. 2022

Puigmal des de l’estació d’Err Puigmal

24 d'abril: Puigmal 2910m, 12 Km, + 1040m, S2+


Sortim de l'aparcament de Les Planes. Dia gris i neva una mica, però sense vent. Calcem esquís des del cotxe, ja que els dies anteriors ha nevat prou a la zona. Pugem per la pista, on s'ha de vigilar amb algunes pedres que sobresurten, i després pugem per la vall fins passada la Font de la Ribera d'Err.


Hi ha força gruix de neu recent una mica humida. Encarem la pujada cap al Puigmal sempre amb bon gruix de neu recent, que ens permet  avançar sense ganivetes. L'últim tram de pujada té algun punt més complicat degut a l'aparició de la neu més antiga força dura. Trobem una mica de vent, més que suportable, i boira que ve i va.

 

Dalt ens trobem amb dos companys més veterans, i baixem plegats pel camí més directe, gaudint força de la neu, i fent una baixada per un tub fins a la vall amb neu verge que gaudim moltíssim. El dia millora molt i la neu comença a fondre molt ràpid, però podem tornar al cotxe calçant esquís. Fantàstic dia d'esquí al Pirineu Oriental, que encara ens reserva agradables sorpreses a aquestes alçades de temporada.




https://es.wikiloc.com/rutas-esqui-de-montana/puigmal-per-err-24-4-22-100993555

 

Bones traces!!

Jordi R i Paco