14 de març 2022

Sortida de cicle cegesquí: Cap de la Socarrada 2266m

Ha estat nevant, continuarà nevant, la neu està alta (1800m), conclusió: anem a fer algun cim fàcil, amb bosc, de fàcil accés i que tingui prou base per fer una bona baixada. 

El resultat és el Cap de la Socarrada 2265m F/S3 +760m des de l'estació d'Espot.

Iniciem la ruta des de la mateixa base de l'estació seguint l'itinerari previst per a l'esquí de muntanya, ràpidament ens adonem que hi ha un error als cartells indicadors, caldrà actuar en conseqüència... 


La ruta va a buscar el Coll de la Creu de l'Aixol, per arribar-hi ens apartem de les pistes i progressem obrint traça en neu profunda. Des del Coll seguim la carena d'arbres en direcció nord est fins el cim.

El descens el fem directe per les pales entre els arbres, en direcció oest i fins a la pista d'esquí.






Ens hem allotjat al refugi d'Alòs, molt acollidor i pràctic.

Hi hem estat: Mercè B, Carles P, Koki G, Raquel N, Sören S, Míriam M, Berta A, Marina G, Lorena T, Roser R, Hèctor A, Oriol S, Eli C, Alex M i Ricard M

Bones Traces !!

3 comentaris:

Berta ha dit...

Ha estat bonic veure nevar, obrir traça, fer festa i xerinola tots plegats.....el refugi d'Alós és un bon lloc per fer caliu! Moltes gràcies per l'organització de la sortida:)

Mercè B. ha dit...

Un cap de setmana amb neu nova, per fi !!! I divertit! Com diu la Berta molt encertat el refugi de les escoles d'Alós d'Isil. Hi hem fet bona "xerinola" I continua nevant...!

Eli ha dit...

Per fi, neva... i obrim traça ...i baixem per neu fonda... ja ni recordàvem el que era..

Bona elecció del lloc a Alós, molt acollidor i amb moltes possibilitats d'excursions, amb neu o no per la zona.

Gracies per la organització i la companyia!!