28 de març 2022

Pic de Noucreus, 2799 m

Sortim de Barcelona ben d’hora (avui una menys) per arribar a Queralbs i agafar el primer cremallera que puja a Nuria, que surt a les 7:52. La idea és fer la travessa clàssica dels tres colls de Nuria però les bones previsions de la méteo no es compleixen i el día s’aixeca rúfol. 

Fiquem esquís i enfilem direcció a Finestrelles pel camí d’estiu enmig de la boira. A la cota 2215 m virem a dreta i creuem el barranc. Fem un flanqueig fins a la cota 2250 m, aqui ja es posa més dret. Anem fent voltes maria, deixem a l’esquerra el Roc de la Maula i enfilem directes pels entreforcs de Finestrelles fins al coll. La visibilitat en aquest punt ja compromet la seguretat en la baixada que hauriem de fer des del cim del Finestrelles cap a la vall d’Eina. Esperem una bona estona perquè sabem que s’ha de aclarir tard o d’hora però fa fred i comença a nevar feblement. Fem canvi de plans, aprofitem que a cotes baixes està més clar per baixar fins al fons de vall desfent el camí, primer amb bona neu i després húmida. 

Parem a fer un mos i enfilem per la vall de Noufonts cap al Noucreus. Finalment el dia s'obre. Pugem per l’esquerra del barranc, pujada molt suau fins a la cota 2550 m on ja es posa més dret. Seguim traçant en direcció nord-est i arribem a dalt de la carena, fem els dos cims (Noucreus oriental i occidental) amb els esquis als peus, passem per les 9 creus que hi ha a terra i ens arribem fins al cim de la fossa del gegant (2808 m). Molt bones vistes cap al Comamitjana, cara oest del Pic de l’infern i cara nord del Torreneules. Disfrutem de la baixada amb neu transformada primer per la pala i després per l’embut del barranc fins a Nuria.

 

27/3/2022

Risc d’allaus 2

+1430 m 

16,5 Km

F-S2

Xavi i Marc

1 comentari:

Jaume J ha dit...

Bonba tria, sembla que a Núria encara podrem allargar la temporada!