24 de març 2019

Montsent de Pallars 2883m, 24/03/2019

Cercant un fil de neu a la Vall Fosca


El Garmo dissabte, el Montsent diumenge... com "atrapats" pels Pirineus, i era fàcil perquè després d'un dia rodó al Garmo i el cansament-eufòric post cim, conduir per l'eix Pirinenc ha estat com un bàlsam! Els quilòmetres cauen, la bellesa del paisatge, els poblets i els seus noms i el sol que es va ponent a les nostres esquenes per acabar a l'Hotel Arturo a la Pobleta amb un sopar reconstituent, uns elixirs i recuperar les hores de son del dia anterior i tota la setmana...
Sobremotivats i després d'un esmorzar de la categoria del sopar, no fem cas a l'aspecte desolador de neu d'aquesta part de la Vall Fosca i confiem que a l'obaga de qualsevol #8cims s'amaga la neu, i així ha estat!
Aparquem a la Presa de Sallente (1771m) i enfilem la canal Pigoló. Sorpresa a 2000m, abans dels túnels del Carrilet de l'Estany Gento doncs ja podem calçar esquís (45').
Remuntem el barranc sobre neu dura fins la Coma Plana i després girem al sud cap al Tossalet de la Coma 2730m, amb esquís fins casi els 2700m. 
Des d'aquí ja a peu, hem baixat a la Collada de la Coma Plana i després fins al Montsent amb unes vistes immenses.
Baixada fins i tot millor que la del dia anterior, per una moqueta de neu crema!

Montsent de Pallars 2883m des de la Presa de Sallente; +/-1165m, 10,5km; F, **, S2 (S3); 5h.


Llegia a en Rick Bass (tots dos som del 71...):

L’hivern sepulta unes coses i en revela d’altres. Admiro les mosteles, les llebres i altres animalons salvatges que podem canviar amb les estacions, que poden canviar d’un dia a l’altre. Jo he trigat molt temps a canviar completament, però ara que ho he fet, no tinc cap interès a tornar enrere. No marxaré (dels Pirineus).

Bones traces!
Marta i Jaume

3 comentaris:

Eli ha dit...

Marta, Jaume, dos més a la saca i ja ho teniu a tocar!

Felicitats per aquests dos nous cims!

Núria ha dit...

Un dels 8cims que em feia especialment gràcia de fer amb esquis però entre les temperatures què tenim i que es veu ben pelat, ja quasi el deixava córrer ... la piulada m'he n'ha fet venir ganes ...potser encara hi ha possibilitats.
Gràcies per aquesta informació de primera mà. Un cap de setmana ben aprofitat!!!

Berta ha dit...

aquest cim se m'escaparà....i li tinc un carinyo especial!!!! anar a Ca l'Arturo sí que és triomfar....hahahhaha...gamberros!