6 de març 2019

Bassiero en travessa, fent nit a Amitges 3-4/3/2019


Després del Pinetó, dissabte vespre anem al refugi de Gerdar. Tracte excel·lent, menjar abundant deliciós!!!!
Esmorzem de bon matí amb la Núria i el Gaspar i compartim itinerari fins al refugi Mataró. Allà fem un segon esmorzar i ens dirigim cap al coll de l'Estany Gelat amb esquís als peus i carenem fins al coll d'Amitges. Amb ganivetes hauríem anat més còmodes.....però ja està fet! Deixem esquís per anar al Pic d'Amitges (2848 m) a peu, per terreny mitxe. Des del cim veiem el Bassiero, amb gent a la punta oriental.....potser els nostres companys :)
Estany de Gerber
Arribant al refugi Mataró
Molt acollidor...
Coll de l'Estany Gelat al fons
Coll d'Amitges
Pic de Saboredo des del pic d'Amitges
Bassiero des del pic d'Amitges
Tornem al coll d'Amitges i anem al Pic de Saboredo (2830 m) per completar la jornada. Posem grampons, perquè no hi toca el sol al tram final....però es fa bé! Baixem amb esquís per darrere de les Agulles d'Amitges, per un torrent ben divertit! Anem a petar a l'Estany Gran d'Amitges, i amb una mica de gràcia arribem sense gaires dificultats al refugi....Quant de temps sense anar-hi!!!

Pic de Saboredo


Pic d'Amitges i Bassiero des del pic de Saboredo
Pala del pic de Saboredo
Agulles d'Amitges
És diumenge al vespre, i ens sentim privilegiats de poder dormir en alçada i no treballar l'endemà! Hi ha algun grupet més de privilegiats.....i després del sopar generós ens passen el documental del Roger, el qual es troba entre nosaltres amb uns clients, suposo! Encara no l'havia vist jo.......impressionant, un documental molt ben treballat.....que no deixa indiferent! Per sort, podem dormir "tranquils" ....la situació allavosa actual no és la de principis de febrer....
Dilluns fem un petit descens per remuntar la Coma de l'Abeller, més ombrívola del que em pensava. Ens toca el sol prop del coll del mateix nom, el qual assolim a peu per un tram amb neu i després roca. Baixem per la banda nord i ja tenim el Bassiero Oriental a tocar! El dia és bo, quina meteo aquests dies! Avui havia de complicar-se, però no ens ho sembla pas.... Arribem al cim (2897 m) amb esquís als peus. Gaudim de la vista de l'altre Bassiero, hi ha petjades per la canal i traces de descens vertiginós.... no caaaal!
Direcció al coll de la Coma de l'Abeller

Arribant a peu al coll de la Coma de l'Abeller

Vista al Bassiero, sortint del coll de la Coma de l'Abeller

Arribant al Bassiero

Per tal que consti, #8cims!!!

Pala Bassiero, molt gaudida!

La immensitat del bosc
Baixem amb esquís per la pala cimera fins al primer estanyet, prenem direcció est fins als Clots de Cabanes de Baix i després ja cap a l'estany Negre. El descens fins aquí també es pot fer per l'estany Blau....Ara ja ve un tram més senglar....gaudim seguint unes traces que ens porten a fer l'animal enmig del bosc....algunes clarianes més i finalement l'avetosa que ens porta a un revolt de la carretera vella del Port de la Bonaigua. Apurem amb esquís fins al cotxe, tot i haver de descalçar dos o tres cops breument, per cuidar els esquís una mica :)

Gràcies Carles per tots els teus sabis consells telefònics....i també per la ressenya del Bassiero a la vostra guia....quin tresor! I molt agraïts per l'ajuda rebuda pel Ramon, l'Íngrid, el Jordi del Gerdar....per portar-nos el cotxe a Cabanes....tots mobilitzats per facilitar-nos la logística!

Anant per la vall de Cabanes.....m'han vingut taaaaants records d'aquella vegada... hahahaha....dormint amb tendes i el Manel C on fire.....dient "mañana sol....y buen tiempo!!!" ....i vinga nevaaaaar...... 

Bon #8cims, Montse J.....no hi havia estat mai i m'ha encantat!

No poso desnivells ni més detalls....no els sé ni són de gaire importància, oi?

Oriol i Berta

6 comentaris:

Marina ha dit...

Molt millor les fotos que els desnivells ;)
Gràcies i enhorabona!

Carles Perera ha dit...

Molt bé Berta!!! 2x#8cimsxsortida!!!

Ricard Martínez ha dit...

Aplausus !!!

Núria ha dit...

Una altra manera d'arribar al Bassiero! Ara a pels altres 8cims ... a veure si neva!!

pep lluís (ropits) ha dit...

Bona piulada i bones fotos, gràcies!

Javier ha dit...

Maca piulada! Quins records!