17 de febr. 2015

Vallter-Mentet una clàssica que sempre porta sorpreses.

Mentet: municipi del Conflent, al departament dels Pirineus Orientals (Catalunya Nord), indret on els de Cegesquí van a "descobrir" cada any els bucòlics entorns nevats de la reserva Natural...

Tocava sortida de Cicle d'Esquiadors de Muntanya del CEG i a la crida ha respost el personal de manera generosa i multitudinària. L'objectiu inicial no és possible per qüestions logístiques, però Mentet és allà, esperant la visita anual i amb els seus veïns (pocs) delerosos de conèixer la nova aventura de Cegesquí. 

Cada any pels volts de Sant Joan, els menuts del poble, i d'altres arribats del voltant, es troben al paller més gran que hi ha i paren l'orella amatents com els més veterans expliquen les aventures de Cegesquí any rere any.


32 inscrits a la sortida (el doble de la població de Mentet), finalment la grip fa estralls i en som 29, dividits en tres grups que sortim per separat i fent itineraris diferents des de l'estació de Vallter fins al poble.

Dos dels grups hem fet la portella de Mentet i després hem vagarejat pels boscos amunt i avall cercant la millor neu i, finalment, el millor itinerari per arribar al capdavall de la vall de l'Alemany.

El tercer grup ha remuntat fins el Pic de la Dona i tot fent carena han arribat al pic de Serra Gallinera, des d'allà han anat a buscar el descens cap al refugi de l'Alemany. Als 2500m una caiguda fortuïta ha provocat que el genoll d'una de les participants hagi quedat fora de servei. Així que s'ha hagut d'avisar al rescat i l'helicòpter l'ha deixat a l'Hospital de Perpinyà.

A banda d'una exploració extra als boscos de la Vall de l'Alemany, fent que el descens d'un dels grupets s'hagi allargat més del compte, res més remarcable. Bé, si, hem arribat tots de dia !!!

I l'endemà, tot remuntant la vall per fer la Portella, la ment marxa juganera amb els Minairons i les Perdius Blanques per fer noves propostes de la Vallter-Mentet de l'any vinent.

Us deixem amb el vídeo del Carles P.

15 comentaris:

Cesc ha dit...

Així que no veu haber de fer servir el frontal? Doncs quina travessa Vallter-Mantet més sosa!

Berta ha dit...

El frontal no.....però vaja, no ens vam quedar curts!!! M'agrada com ho has explicat 😊

miscel·lAnna ha dit...

Sosa!!!
Ben distrets que van estar, Cesc!!
Malgrat tot ens ho vam passar molt bé, no gent i molt ferma
Bona crònica, Ricard

Manel C. ha dit...

M ha recordad Terra Baixa el teu estil poetic..... Empalmo i rebusssnooo! Ooooiiiiíiiihhhhhhh! Oooooiiiiiiiihhhhhh! Vull dir que mola..... my way.

Marina ha dit...

I tan distrests!!! Les hores d'espera a l'hospital de Perpinyà van ser apassionants ;)

Amàlia ha dit...

MOLTES GRÀCIES PER TOT. UN CURS GENIAL I UNA SORTIDA DE CICLE QUE QUEDA MOLT BEN REFLEXADA A LA PIULADA. AMALIA

Núria ha dit...

Malgrat les pedres rascades, les branques què en vam endur enganxades a la motxil.la i la neu què vam llepar ... espero que els boscos de la Vall de l'Alemany segueixin tant bé com els vam trobar ;-)

Gràcies Míriam! (de veritat). I a tots per aquesta sortida.

Rosa Salas ha dit...

No la vaig vere anunciada aquesta sortida.

Anònim ha dit...

Bona entrada Ricard! ara entenc el motiu de la vissita anual a Mentet.

Gaspar

Agus ha dit...

Quina enveja de sortida Ricard! i Gran video Carles!

Amàlia ha dit...

Ostres Carles, molt bon video!!!

Carlos M. ha dit...

Ole Carles! Estas fet un crack de la video-edicio. Quan faras una peli? :DD

Unknown ha dit...

Moolt bona piulada i un vídeo molt ben elaborat.
Mai una sortida d'skimo del ceg havia sigut tant didàctica. Classes de ioga, estiraments, nutrició, com actuar davant d'un rescat amb helicòpter i no podien faltar les magistrals classes de com saber llegir totes les senyals que t'estan portant directe a una gran encigalada I com identificar als encigaladors i encigalats actius.
Bones traces i molta muntanya

Mercè B. ha dit...

Impressionant curro Ricard! Quin troç de video! ! Moooolt bo!!! m'he fet un fart de riure, jaja.
Sortida i curs fantàstics! Gràcies Ricard, Carlos, Jaume, Xavi i tots els company@s. Fins aviat!! (si...primer m'entrenaré una mica però) :)

Mercè B. ha dit...

ahhh, pensava que l'havia fet el Ricard...Felicitats pel video doncs...Carles! ES MOLT BO! Gràcies pel curro! Bones traces!