16 de febr. 2013

Puig de Trespunts, 2.624 m


Avui les previsions del temps eren molt bones, encara que s'anunciava risc d'allaus. El nostre objectiu era el Coma d'Or, una ascensió molt clàssica des del coll de Puymorens que ja havíem fet fa uns anys. Hem sortit de casa de matinada i hem anat a Ur a recollir en Joan i l'Eduard. Poc després de les nou hem deixat el cotxe a l'aparcament de l'estació d'esquí de Puymorens i hem començat a pujar per la Vall d'en García. Les muntanyes andorranes es veien molt nevades i la vall per on pujàvem també. Tot feia preveure una gran jornada d'esquí. A poc a poc hem anat pujant per la vall, molt oberta i suau mentre al darrere s'obria un gran rerefons de muntanyes andorranes amb una nevada impressionant. Hem arribat a la Portella de la Coma d'en García (2.534 m) i ens hem trobat de sobte amb un panorama desolador: els lloms que porten al Coma d'Or estaven totalment pelats. Les grans ventades que van bufar per aquí la setmana passada van  escombrar la neu i van deixar les parts altes de la muntanya convertides en un pedregar. Teníem dues opcions: anar al Coma d'Or portant bona part del camí els esquís a l'esquena o bé adoptar el pla B. Finalment hem optat pel pla B; hem canviat el nostre objectiu i hem fixat la mirada en el Puig de Trespunts, un cim que des d'aquí ens presentava un perfil força atractiu i a on, si més no, podríem arribar a l'avantcim amb els esquís als peus. Hem començat a pujar per la carena amb els esquís als peus en direcció a la Tossa Rodona (2.601 m), un cim secundari però amb una gran vista, on hem arribat en pocs minuts.
Des de la Tossa Rodona calia treure's els esquís per baixar una cresta pedregosa en direcció al Puig de Trespunts. Hem arribat a un coll poc marcat entre els dos cims i hem esmorzat una mica abans de la pujada final. Amb els esquís als peus hem pujat pel llom de la carena fins poc abans del cim. Una petita cresta ens ha portat finalment al Puig de Trespunts (2.624 m). Des d'aquí la visió panoràmica era encara més extensa sobre les muntanyes andorranes del sector del Pas de la  Casa i tot l'Ariège.
Hem recuperat els esquís i hem retornat al coll on havíem esmorzat des d'on hem baixat per una pala força dreta per amb una neu excel·lent fins a la Coma d'en García. Hem baixat tota la vall, amb poc pendent però molt esquiable, fins al punt de partida. Podeu veure l'àlbum de fotos clicant sobre la imatge que il·lustra aquesta entrada del blog. També teniu aquí una petita pel·lícula:

1 comentari:

Jaume J ha dit...

Magnifica panoràmica, com sempre! I que a més amb el tablet dóna molt de joc per desplaçar-se a un costat i l'altre i ampliar amb un parell de dits... Una canal que es veu temptadora i ben innivada sembla la del PuigPedrós de Lanós... Bones traces!!!