4 de febr. 2013

Primera setmana del Curs d'Esquí de Muntanya 2013

Neu, vent, fred... Elements indispensables per generar bon ambient al curs.
El dimarts 29 de gener vam iniciar el curs amb una xerrada, del Jaume Jubert, sobre material per a l'esquí de muntanya, on vam poder analitzar tant el material específic com el genèric.  El dijous dia 31 de gener va tenir lloc una xerrada de Metereologia a la muntanya a càrrec del Ramón Pasqual, meteoròleg de l'Agència Estatal de Meteorologia a Catalunya, ha estat durant molts anys professor de l'ECAM de Meteorologia de Muntanya, muntanyenc i persona activa en la difusió i publicació sobre la temàtica.
El 2 i 3 de febrer hem fet la sortida de pràctiques al Capcir i la Cerdanya, amb base al refugi de la Molina del CEG. El mal temps no ens ha permés fer cims, però ens ha deixat una bona capa de neu polç per gaudir de la progressió. Les activitats a l'entorn de Puivalador i Eina han estat força reeixides.

Hem estat treballant la progressió amb els esquís, tant en tècniques d'ascens com en descens, hem fet la iniciació al coneixement del funcionament dels aparells ARVA i algunes pràctiques de recerca de víctimes, així com de cata de neu. El Joan M Clavero ens va fer una sessió d'estiraments i relaxació-recuperació, després d'una activitrat esportiva intensa.Aquesta setmana continuem el curs: preparació de sortides, seguretat hivernal, tècnica alpina, etc...

3 comentaris:

Ernest ha dit...

Veient les imatges i el vídeo m'adono de quant complert que és el curs que feu, malgrat les dolentes condicions que veu trobar dissabte.
Els viratges pel bosc de diumenge són de "festa"... quina guapada!
:-)

Jaume J ha dit...

Ernest, res és el que sembla, no som res! jaja! L'edició de vídeo dóna molt de joc :) veurem aquest capde, de neu sembla que tampoc ens en faltarà!

Ernest ha dit...

Home Jaume, tant com "res" tampoc... Els alumnes ja poden estar contents amb el vídeo, dona molt de rotllo.
De neu no en faltarà fins al juny si seguim així.
Dissabte serà "el dia"!
;-)