3 d’abr. 2011

Brazato Oriental 2719m - 3/04/2011

4a sortida del 24è cicle de sortides per a esquiadors de muntanya del CEG
Roser, Fina, Carme, Yann, Amàlia, Xavier, Roger, Jesús, Erwan, Cesc, Jaume... i la Rosa que no ha pogut venir però a qui li dediquem el cim.

+/- 1100m; 6h; F, **, S2-S3; des del Balneario de Panticosa.

Fem nit al Refugi Casa de Piedra (bon sopar, bon tracte, però només hi ha descompte per les llicències habilitades).

El dia ha estat remenat, com la meva panxa... Hem començat a caminar ben fosc, prenent el camí que surt de les escales del Balneari, i hem anat resseguint el GR11 convertit en un torrent de desglaç, en direcció als Ibones de Brazato. En 40' ja hem pogut calçar esquís i feina ha estat trobar el bon camí: traces velles i les primeres llums del dia han fet la resta i de seguida hem superat el tram més dret que dóna accés a la coma que porta al llac inferior. D'aquí en amunt poc més puc explicar (no entraré en detalls intestinals...), però vaja, primer un llac després una pala per accedir a l'Ibón de Brazato i vorejar-lo per l'oest de cara a la pala del cim que ha assolit el grup amb alguna gotellada i també amb ullades de sol. Un parell de fotos del Roger:
La neu ja us ho podeu imaginar, molt podrida, sense regel nocturn i amb petites purgues en els llocs més drets. Amb tot, en el descens només cal descalçar 20': la cota és més baixa que als cims del vessant de davant: Argualas, Algas i Garmo (cimet que van fer dissabte la Roser, la Fina i la Carme amb un grupet de Madrid).
El vídeo del Yann:
Bones traces!

2 comentaris:

roser ha dit...

Per sort el mal temps no va arribar del tot i ens va permetre fer aquest cim, excel·lent mirador dels 3mils del davant.
Un cap de setmana en un lloc genial i amb bona companyia !

Jaume J ha dit...

Roser, el mal temps no existeix, és un estat de la ment!
Veient les calorades que venen, encara sembla més ben aprofitat, especialment vosaltres amb el Garmo i les CocaColes ;)...