26 d’abr. 2010

Grand Pic de Peterneille (2.764 m) 18-04-2010

Desnivell: +/- 1.000 m
Horari pujada: 2 hores 45 m
Horari baixada fins a Pont d'Espagne : unes 4 hores passant pel refugi Wallon

activitat realitzada per Raimon i Marc

Sortim a quarts de set del refugi en direcció Nord, seguint el mateix itinerari de pujada cap al Pic de l'Affron, però a poc metrews del cim el voltem pel vessant Est.

Entrem en un mar de divisòries amb neu per estenar i molt ben assentada. Ens dirigim cap el Coll de Petereneille, on deixem els esquís i calcem grampons per superar els últims metres.

El dia és immillorable i la neu, tot i el solet, es manté dura, massa i tot.
Baixem uns metres i ens aturem a esmorzar mentre es prepara la neu a les pales de la vall de la Badete, on les pales ens ofereixen un descens boníssim. Cal tenir amb compte la opció de pujar el Chapeau d'Espagne, que ens oferiria una pala Oest força guapa, tot i que a l'hora que baixem encara deu estar com un vidre.

Passem pel refugi i cap a Pont d'Espagne. Mirarem d'arribar a la Vall d'Aran per desfer una mica de camí, ja que per Bielsa ho tenim pelut perque el túnel està tancat. Shit!

3 comentaris:

Berta ha dit...

que bonic!!! fotos molt xules....espero que ja sabéssiu que el túnel estava tancat per una temporadeta!

Rai ha dit...

Sí que ho sabíem això del túnel. Per això l'última etapa la vam fer a la Vall d'Aran, al Bassiero, però no he tingut temps de penjar-ho. Voldríem haver anat al Soum de Salettes ...ups!

Jaume J ha dit...

Si que són maques les fotos. M'agrada la tercera, del coll de Peterneille, suposo.