19 d’abr. 2010

Gran Tuc de Colomers (2.833 m)

Una gran ascensió al Circ de Colomers, a la Vall d'Aran. Hem sortit del refugi de Colomers a dos quarts de vuit amb els esquís als peus i hem pujat per la ruta normal passant per l'Estany Ubago fins a l'Estany de Ratera de Colomers. Des d'allà es veia el Portal de Colomers, protegit per una pala i una canal força dretes. Hem pujat fent ziga-zagues (fixeu-vos en la foto de l'àlbum on es veu la traça artística) i quan faltaven uns trenta metres ens hem hagut de descalçar els esquís i pujar a peu el tram final fins al Portal de Colomers (2.729 m). Des d'aquí hem fet un flanquejament amb lleuger descens per anar a buscar una coma al peu de la pala que ens havia de portar al Coll Sud. Hem superat aquesta pala, amb un final també força dret i evitant una cornisa, i ens hem situat al Coll Sud (2.873 m). Des d'aquí, ja més fàcilment i amb unes vistes impressionants, hem superat la pala final fins al cim del Gran Tuc de Colomers (2.933 m). Des del cim hem pogut veure; entre molts altres cims, hem identificat el Subenuix, el Peguera, els Pics del Portarró, els Encantats, el Mauberme, el Tuc de la Salana, la Punta Alta, la Maladeta ... La baixada ha estat llarga i treballada, ja que l'orografia d'aquesta zona és força complicada, però hem arribat als Banys de Tredós sense novetat. Hem tingut molt bon temps, millor fins i tot del que preveia la meteo.
Podeu veure l'àlbum de fotos clicant sobre la imatge que il·lustra aquesta entrada del blog. També podeu veure aquí la pel·licula de la sortida.

1 comentari:

Jaume J ha dit...

aquest cap de setmana treu fum! bo de veure pels que ens ha tocat quedar-nos a casa. Molt estètica la traça de la foto 41... i la panoràmica, grandiosa!