10 de des. 2008

Tuc de Miei 2250 m/ 08.12.2008

Nuria A., Lorena T., Diego I. i Toni G.

Desnivell: +/- 400 m
Orientació: S
Dificultat: *, F, S1
Temps: 1h 15 minuts pujar, 30 minuts baixar (pràctiques varies incloses)
Neu i meteo: de la neu poc a dir per la inexperiència en la seva identificació però ens arriscarem... a dalt una mica fonda, al mig bastant bona i la part baixa crosta. La meteo... contra pronóstic... millor impossible. Cal tenir present que l'home del supermercat de Salardú ho va clavar el dia anterior ja que va preveure un mati bó i a partir del migdia ennuvolada general amb risc de precipitacions... i així va ser. En definitiva, matí espectacularment clar, per esquiar en màniga curta.

Ens aixequem el dilluns amb ganes de fer una matinal d'iniciació a l'esquí de muntanya. Hem triat una opció fàcil i assequible que ens serveixi per agafar experiència i confiança per afrontar el que queda de temporada (que no es poc) i podem dir que hem assolit els objectius.
Tot comença llogant material a les instal·lacions de Beret (per cert tenen molt bon material a un bon preu i descompte per a Federats).
Des del mateix pàrquing de Beret (1850 m.) encetem la pujada al Tuc de Miei (2250 m).
La pujada comença amb algunes pràctiques de voltes Maria però com la capacitat d'aprenentatge és quelcom espectacular entre els iniciats anem a bon ritme fins assolir el pic.



Amb un temps espectacular i unes vistes impressionants de tota la vall agafem forces per baixar (vessant Sud) a poc a poc, aixecant-nos cada dos per tres de terra (alguns més que altres), fins arribar de nou al pàrquing.
Conclusió: ascensió fàcil per matinal tranquil·la apta per una bona pràctica d'iniciació gaudint de bones vistes.

Cim:

1 comentari:

Berta ha dit...

molt bona tria, eh? poc a poc i bona lletra!!!