9 de des. 2008

Piada Tuc d'Aubàs 2072m - 7/12/2008

Sortida: 200m abans d'arribar al Port del Portillón (on s'ha de deixar el cotxe) venint desde la Vall d'Aran.
Participants: Gemma T., Carles i Laia S.
Pujada: Amb l a idea de fer una matinal, escollim el Pic d'Aubàs com a objectiu. Ens calcem esquís just a la carretera amb la neu dura pero es deixa fer traça. Una miqueta de pista i de seguida trobem un trencall pel mig del bosc en el qual ens endinsem i rapidament hem de treure esquís perque hi ha mooooolta aigua i poca neu, en total només van ser uns 10 metres, tornem a sortir a la pista i devant mateix hi ha l'altre trencall que va pel mig del bosc (molt recomanable per estalviar temps i forçes), on ja ens podem tornar a calçar esquís i a munt que fa pujada. Fins arribar a una cabaneta, des d'on ja es veu el cim.
Es remonta fins al coll, on hi ha dos refugis lliures i una espectacular vista!! Un cop al coll es puja pel llom fins al cim rodonet, rodonet i molt maco.

vista des del coll                                                      Hem fet cim!!
Descens: Som els primers de fer cim (darrera una multitud de francesos raqueteros) i tenim el privilegi de baixar estrenant la neu per la pala,
neu pols a la part de dalt, humida cap a la meitat i crosta desdel coll fins a la cabaneta. Però disfrutem de la baixada entre caigudes i rialles!!!

La resta de descens no es viable pel bosc (no hi ha suficient neu, n'hi suficient nivell....) o sigui que fem pista avall amb la neu molt dura i fa cansar les cames!

Gràcies Gemma i Carles per acompanyar-me en la opció B del dia! Acabem menjant olla aranesa a Salardú i amb els més petitons del cap de setmana!

Bones Traces!!

5 comentaris:

laie ha dit...

bueno es nota que es primer cop que escric una piada...m'ha quedat una mica raro...el tema de les fotos..Jaume ja m'explicaràs com es pot fer millor

Jaume J ha dit...

Laia, he reubicat les fotos, jeje... Mercy per la piulada i les moltes hores amb en Bernat!

laie ha dit...

ok! gràcies Jaume molt millor d'aquesta manera!

Ricard Martínez ha dit...

Hola, quin desnivell té ?
Per tenir-la com a opció crec que és una dada important.

Gràcies

Berta ha dit...

Segons la ressenya que vam seguir són 821 m de desnivell i unes 3 h d'activitat.

És un cim que val la pena per les vistes que té :)