19 de febr. 2018

Dos cims clàssics a La Cerdanya

17 i 18 de Febrer

Es presentava un cap de setmana de temps incert i un BPA molt canviant segons les zones i el dia. Pugem a la Cerdanya, fem camp base al refugi de La Molina i mirem les possibilitats a la zona. Si el mal temps s'imposa sempre podrem anar a petar a El Brezo i fer un combinat.


17 Febrer Cambredase (2711m) des de estació esquí d'Eina. 

8km 960m+ F S1 

Dissabte aprofitem la finestra del mati per anar cap a Eina i fer el Cambradase pel Serrat de Font Freda i el bosc d'Eina. El primer tram saltant de pista en pista pel bosc i després ja per l'ample llom de la serra fora del domini esquiable de l'estació. Tenim sort, tot i el temps ennuvolat, tenim bona visibilitat fins a cota 2600m desprès, amb boira tancada,  resseguim l'estreta carena fins al cim. Unes ullades de claror ens permeten veure la vall d'Eina però el cercle de Cambredase esta ben tancat. Bon descens amb neu canviant, de ventada a la part alta a molt humida a la part baixa, amb alguns trams xulos pel bosc. Seguim el mateix itinerari de pujada i la part final per les pistes.
Dinar al Gallego de Puigcerdà....sopar a El Brezo... amb les sobretaules: 3h 2300 Kcal  0m+


18 Febrer La Carabassa (2741m) des de el Pla de Campllong 

12km 1020m+ F S1 (S2 en el tram d'esquí senglar a la part baixa del Torrent Bo)

Diumenge arranquem amb un cafè El Brezo on quedem amb en Sergi que s'afegeix a l'activitat d'avui. Anirem a La Carabassa un clàssic de la Cerdanya que no hem fet mai cap de nosaltres. Deixarem la Travessa al Puig de Dórria per un altre dia! Seguim una bona i còmoda traça que s'enfila per l'est travessant el bosc de Meranges cap al Turó dels clots i la ampla carena sudest de La Carabassa. El tram pel bosc molt agradable. Fred. A cotes altes vent fort, la visibilitat encara es prou bona i fem el cim. Renunciem a la circular que volíem fer baixant pel Clot del Torer i fem el descens pel mateix vessant de la pujada. Bona esquiada a la part alta amb suaus pendents, neu dura amb un polsim fins a la entrada del bosc on ja la trobem mes canviant però esquiable. Acabem a La Molina fent un combinat a El Brezo.  Molt contents!



Bones traces!
Berta, Miriam, Carmela, Jordi i Sergi

8 comentaris:

Berta ha dit...

Capde geniaaaal! Improvisar és meravellós.....sobretot amb aquest equip tan compenetrat! Sergi.....et trobàvem a faltaaaar!!!! He gaudit mooooltíssim del cap de setmana esquiant i menjant.....hehehehehehe

Núria ha dit...

Bona combinació d'esquí i gastronomia.
Sumant quilòmetres, kcalories i metres de desnivell veig xifres altes ;-)
Malgrat la meteo, cap de setmana molt ben resolt! Felicitats!

Carles Lluch ha dit...

Jordi, la piulada te un toc radio teletaxi, amb el patrocini de "El Brezo" ....
Sergi, content de tornar-te a veure, ni que sigui en una piulada.
Bona tria!

SergiB ha dit...

Ja ho pots ben dir Berta, a les 5 del matí d'ahir no en tenia ni idea que acabaria fent La Carbassa amb vosaltres!! A veure si em puc afegir més sovint!!

SergiB ha dit...

Carles, a veure si podem coincidir aviat en la realitat!!

Jaume J ha dit...

Siiiii! bentornat Sergi, esperem coincidir aviat (no et reconec ni botes ni esquís, però segur que el teu estil segueix com sempre!!!)

Pep ha dit...

Hi han caps de setmana que ens posen a prova i alhora motiven, remenant mapes amunt i avall buscant alternatives, d'altres dies us serviran ;-)

miscel·lAnna ha dit...

Sempre s'ha d'intentar!

Era un cap de setmana molt complicat per la meteo però s'ha resolt perfectament... sempre ens queda la gastronomia...

Enhorabona