11 d’abr. 2017

Dos dies entre Ribagorza, Aran i Vall Fosca.

Camp base Viu de Llevata.

Tenim la sort d’allotjar-nos a casa d’un dels 10 habitants de Viu de Llevata, un bonic poble entre Pont de Suert i el port de la creu de Perves. Estada fantàstica amb abundància eno-gastronòmica. Un dia tirem cap a una banda i l’altre cap a l’altra.

Dissabte 8 Abril.
 Tuc de Molières en travessa (Val de Molières-Arriu Negre)
Pàrquing Espitau de Vielha (1625mt) – Tuc de Molières  (3010mt) – Ribera deth Nere   (1400mt). +1400mt/-1600mt, PD-, S3, ***
Sortim a peu, calçem esquís desprès de 45min de passeig. Pujada per la solana, amb neu ja transformada. 

Passem pel refugi lliure de Molières, en molt bones condicions. Grimpadeta de pocs metres per superar el Coret de Molières i a peu els 50 metres que queden fins al cim.




Vistes desde el cim espectaculars, tant cap al Aneto com cap als Bessiberris. Baixem amb esquis des de el cim, inicial flanqueig cap al Coth d’Alfred i desprès baixada per la vall del riu Negre, buscant sempre les exposicions més nord que, amb nostra sorpresa, amagaven encara una neu pols molt bona en el primer tram de baixada. Després neu primavera pesadeta. Fem 15 min a peu fins al cotxe. I per refrescar-se després d’un dia de tant sol, alguns es revitalitzan amb un bany al riu.
Sortida molt maca entre paisatges majestuosos i amb una neu sorprenent a dalt.

Diumenge 9 Abril
Montsent de Pallars (2883mt) des de el Pantà de Sallente (1772mt). +/- 1110mt, F, S2-S3, **
Pujada i baixada per la via més directa, sense passar per la Coma Plana. Calçem esquis després de caminar 30 minuts. Neu dura en la pujada, amb possible necessitat de ganivetes. Des de el cim boniques vistes a Sant Maurici i al crim natural de l’estació d’esquí fantasma de la Vall Fosca. 




Alguns núvols ens van cobrir la vista cap al sud. Baixem pel mateix itinerari, inicialment amb neu dura que aguantava molt bé i després amb neu primavera. Acabem amb birres i pica pica amb vista al Pantá i les muntanyes al voltant.
https://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17141855


Jordi, Esther, Ester, Coral, David, Albert, Olga, Marc, Andrea. 

2 comentaris:

Berta ha dit...

Molt ben aprofitat!!!! Quin temps més primaveral!

Jaume J ha dit...

Boníssima amanida de clàssics al punt! Molt bé!