10 de març 2017

Sortida de dia: 08/03/2017



Sortida llampec entre setmana aprofitant el bon temps i la neu caiguda el cap de setmana. El Puigmal des de l’estació d’esquí de Puigmal (França) és una boníssima opció per fer un puja baixa i poder gaudir de la Cerdanya. Sobretot entre setmana, on es pot captar la seva essència real.
Enjoy the moment!   


Puigmal 2913mt
Participants: Oriol C., Gabriel C.

Arribem a l’aparcament de l’estació d’esquí de Puigmal, al primer aparcament ja que l’estació està tancada i no deixen seguir pujant fins al segon aparcament. Birres a la neu, pells posades i al lio. Primera decisió important, 4Km de pista o bosc amb desnivell, la duda ofende, així que tirem bosc amunt on l’Oriol comença a marcar un ritme endimoniat de pujada. A dures penes balbuceo un, anem be de ritme, no vagi a ser que no em vulgui treure més de passeig. A més a més, que coi, soc un males traces! Arribem a les pistes i pugem fins al Pic de Duraneu i d’allà fins al Pas dels lladres. Un cop allà anem flanquejant i ballant amb el nostre nou amic, el vent, que ha vingut a saludar. Una estoneta està bé però ja podien haver tancat la finestra, no? Anem guanyant alçada aprenent com es comporta el material amb els diferents tipus de neu, ventada, primavera i crosta fins que assolim el nostre objectiu. El Puigmal. Foto de rigor i ens arrasarem del nostre amic, boniato i un glopet de menta amb te amanit amb un petit extra cubà. La baixada molt ràpida sobre neu gelada al principi i primavera cap al final, evitem l’embut de baixada ja que podem desencadenar l’allau. Remada de quatre quilòmetres amb una tècnica depuradíssima d’estil clàssic per arribar de nou al cotxe.
Desenterrament de les birres, bocata i avall.
Una altra gran jornada on s’han començat a gestar petits grans projectes.  


Detall de l'activitat:
Dimecres 08-03-2007: Puigmal 2913mt des de França
17Km +1450mt 6h25min; **, S2-S3 (degut a les condicions de la neu).
Estació esquí Puigmal 1835m -  Pic de Duraneu 2540m – Puigmal 2913m - Estació esquí Puigmal 1835m  

Estat de la neu i meteo: Neu primavera i transformada a mesura que anava passant el dia. Neu ventada i carenes molt ventades. Plaques. Ventades fortes del SE.


Cartografia i Track GPS


Fotos

Puigmail


Selfie


La birra està freda, quin primer glop ;-)

Bones traces!
Oriol i Gabri

7 comentaris:

Jaume J ha dit...

Felicitats i benvinguts a cegesqui! el Puig Email no falla mai!

txusso ha dit...

Bona! L'esperit que sempre ens porta a bon port. Felicitats i a seguir!

Pep ha dit...

Felicitats llenyataire, quina sort poder sortir entre setmana!

Berta ha dit...

Carpe diem!!!! Enveja!!!!

Ricard Martínez ha dit...

Bé nois !!!

Mercè B. ha dit...

Carai, quin ritme! Booona piulada!

miscel·lAnna ha dit...

Perfecte aprofitar el bon temps!
Enhorabona Nois!