8 de febr. 2016

Curs de Seguretat en Terreny d'Allaus - ACNA Nivell 1, 6-7 de febrer de 2016

Aquest cap de setmana quatre membres del CEG  hem fet el curs de Seguretat en Terreny d'Allaus - Nivell 1 de l'Acna amb la Sara Orgué. 



El dijous al vespre vam fer una primera classe teòrica al CEG per introduir-nos en el món de la neu i les allaus, classe que vam compartir amb la gent que fa el curs d'esquí de muntanya enguany.

El cap de setmana l'hem passat a Tavascan. El dissabte vam foquejar cap al Pla de Meli, per anar a buscar un espai on posar en pràctica el protocol d'autorescat en cas d'allau. Vam poder testar els

DVAs en la cerca fina, vam sondejar i després palejar en V de Genswein (o cinta transportadora!).
Vam dirigir-nos vall endins per analitzar el mantell, palejant de nou per fer un bon perfil. Interessantíssim :)



A la tarda vam aprendre les diferents situacions d'allaus amb un joc; divertit posar-nos d'acord....hehehe.... I també vam aprofitar per preparar la sortida de l'endemà, tot esperant la desitjada nevada.

Diumenge al matí, tothom feliç.....des del llit es veia la nevadeta de cinc dits!!! 



Abans de sortir vam revisar el butlletí dels aranesos, que són matiners, i vam decidir anar cap al mirador del Corviu, per quedar-nos a resguard del vent sota el Tuc de la Cima. Genial la sensació de poder obrir traça.....vam anar agafant alçada i a uns 2100m vam analitzar de nou la situació de neu recent. 

Al llarg de l'excursió vam posar-ho tot en pràctica....i el descens va ser el gran premi a un cap de setmana intens en tots els sentits. Caldrà pair tota la informació i anar-ho treballant.

Molt recomanable el curs!!!!

1 comentari:

Ricard Martínez ha dit...

Vinga remenar neu !! Molt bé, veig que l'heu aprofitat el curs, felicitats !!