5 de maig 2014

Pic de Castanesa 2863m - Pic d'Alba 3118m 3-4 maig 2014

Veient el mal temps enganxat al vessant nord del Pirineu, hem aprofitat per fer una ferrada a mig camí i apurar per fer-ne una altra al costat de Benasc a darrera hora del divendres.

Dissabte 3 de maig: Pic de Castanesa 2863m
+/- 950m, PD, S3. Neu primavera
Agus, Carlos i Ricard
 

Al nord està molt ennuvolat i fa força vent, decidim anar a buscar un cim protegit dels embats del nord com és el Castanesa. Seguim l'itinerari de la variant de la Serra del Cubilar, descrit a la guia "Excursions amb esquís pel Parc Posets-Maladeta" (Menel Broch i Eduard Martín Ed. Prames). 

Des de la carretera de l'Ampriu (Cerler) prenem una pista en bon estat que porta cap a la vall de l'Ubago, aparquem al punt on la neu barra el pas i ens dirigim fins al pont de l'Ubago. Des d'aquest punt cal remuntar el bosc direcció sud-est (pales dretes) fins que el terreny es fa més suau. A la cota 2200m deixem l'itinerari normal que va direcció Est en un llarg flanqueig i ens enfilem per una pala dreta en direcció sud, a la cota 2350m girem cap a l'Oest per un terreny més suau que ens porta a la carena de la Serra del Cubilar. Seguirem tota la carena, fent una circular a la vall fins el pic de Posolobino 2763m i el Castanesa 2863m. Ens trobarem un tram de crestell evitable pel vessant sud, però que obliga a fer un tram dret per recuperar la carena. Una petita grimpada al Posobolino i carena fàcil fins el Castanesa.

El descens el fem per la normal de la Vall de l'Obago (S3 a la sortida)


Diumenge 4 de maig Pic d'Alba 3118m
+/- 1400m; PD+ S3; Neu pols primavera cota alta i primavera a la resta.
Agus, Carlos, Anna, Joan, Jordi i Ricard
 
I per fi s'obre el cel i la inestabilitat del nord deixa pas a un dia radiant. Aparcament 300m abans de Llanos de l'Hospital. Seguim l'itinerari dels tubs de Paderna, força drets (grampons útils), que ens porten a un terreny més planer cota 2050m. D'aquí anem a buscar el marcat tub que baixa entre la Tuqueta Blanca i el Pic de Paderna. El superem i continuem en direcció S per comes i pales sota la cresta de la Tuca Blanca fins a situar-nos sota el Pic d'Alba. Veure ressenya del Jaume J.
Entre una cosa i altra només l'Agus i el Carlos fan cim, la resta ens quedem a la cota 2850 i 3000 respectivament.


Bones traces !!

6 comentaris:

Ernest ha dit...

Eo,
Gairebé no vam coincidir per poc al Castanesa. Segur que en el pàrking va anar de 5 minuts... llàstima! :-)
El vam fer per (l'itinerari normal) amb un llarg flanqueig de neu dura fins a unes pales amples i còmodes de pendent perfecta, segurament per on veu baixar.
Un cim força interessant i guapo, amb relativa poca gent per la zona on es troba.
:-)

Arkaitz ha dit...

kaixo Ricard!!

Bonitos recuerdos que me has traido...
Hace unos cuantos años estuve en Benasque trabajando ,y cada vez que podía me escapaba a la Castanesa,Alba,Gallinero, Maladeta...
Aquellos maravillosos años...jejeje
Vaya envidia da vuestro blog... no hay mas que salidas y salidas y salidas...

Un saludo ,también para Jaume
Agur bero bat Nafarroatik!!

Jaume J ha dit...

bona tria! i també bonics records (per cert que buscant fotos del Castanesa del 3 de maig del 2008, al disc dur... dir que a la canal final si veu més neu ara)

(y también saludos a medieskia! envidia reciproca vuestro bloc, salida+video, salida+video,... y con propuestas todas suculentas!)

Ricard Martínez ha dit...

Un abrazo para Mendieskia; normalmente para nosotros Benasque es igual a Primavera...

Ricard

Berta ha dit...

Molt xulo!!!! A veure si encara en podem fer unes quantes....hahaha

Agus ha dit...

Gran cap de setmana. Moltes gràcies Ricard!!!