1 de febr. 2014

Tuc de Pishader (2538m)

Val d'Aran, 31 de gener de 2014
+1200m/-1700m, ***, S3, 7h30
Montse, Jordi i Carles.


L'últim dia de mes en regala una neu excel·lent. La vall està fantàstica i les condicions hivernals eren ahir les ideals. El front que s'allunya ens fa començar més tard del que voldríem però. Sortim del Port de la Bonaigua amb una boira mandrosa que no vol escampar. Remuntem un tros per pistes fins a 2130m abans de flanquejar per llençar-nos bosc avall i submergir-nos a la vall de Ruda.

Ens dirigim al Tuc de Pishadèr, a cavall entre Ruda i Colomers. No hi ha camí evident per arribar al Lac de Sendrosa de Naut. Ens esforcem per obrir traça per neu fonda, amb alguna que altra volta Maria acrobàtica, tot orientant-nos com a navegants pel bosc al sud del barranc de Pishader. Hi passem una bona estona, mentres el sol comença a brillar i el blanc es torna blau al cel. Arribem al cim per l'aresta nord-oest, desviant-nos de la ruta més lògica per evitar les cornises. Panorama grandiós.

Descens a nord des del mateix cim fins a la cota 2135m. Calcem les pells i ens regalem un darrer ascens, passant vora la cabana de Sendrosa fins al cim de gairebé 2400m, sense nom conegut però majúscul, que domina la vall de Ruda. D'aquí fem un últim i llarg descens per neu gran luxe fins al pont de Locampo. Ja només falta remar a galeres fins al Pontet de Ruda i seguir fins a Baqueira, o remuntar 50m fins a la carretera del port, com fem nosaltres.


Buscant la ruta més segura
 Colomèrs
Vista al nord, cap al Cap de Baqueira i el Port
Primers girs ...
... seguits de més girs ...
 ... xalant en Stereo
Saboredo
Cim!
Segons primers girs
Grans condicions
 Bones traces.




3 comentaris:

Jaume J ha dit...

Viciosos de la pols! Fer això un divendres... grrrr! La Val fa goig i les fotos un 10. Bon febrer, que també promet!

Berta ha dit...

uau......quina pinta!!!!

Marina ha dit...

Jo també vull més girs!!!!!