10 de febr. 2009

Urus-Tosa-Urus virtual


L'altre dia un client em va pasar una foto de google earth despres de baixar de la Tosa d'alp a Urus i em va fer adonarme de que em calia una posada a punt. Així que li he tret la pols al GPS i avui he tornat a l'escenari del crim. He grabat el track de pujar i baixar per un itinerari diferent al del altre dia i a veure que us sembla. Com que anava sol i no portava camara, no he pogut fer cap foto així que l'única imatge es la de google.

Bè també us volia demanar als assitentes/lectors/participants, o com es digui, d'aquest blog, la vostra opinió sobre aquest sistema que la veritat m'ha entusiasmat de primeres. En un arxiu pots posar les rutes amb comentaris i arxivarles o compartirles amb la facilitat que ens dona internet avui en dia. No ho se, pero em sembla que s'obre un nou mon que recorda a les antigues fitxe-esqui pero amb un munt de possibilitats (evidentment com qualsevol piada, fitxa, llibre la qualitat dependra en bona part de la capacitat i temps de dedicació de l'autor) per la facilitat d'actualitzar dades i condicions de la muntanya. En fi potser el problema sera la saturació digital que nomès d'escriure aquesta estona ja estic començant a patir. Apa, us deixo la descripció, la foto i l'arxiu per aquells que tingueu o volgueu posar google earth per jugar una estona.....

arxiu http://www.altitudextrem.com/documents/ruta1.kmz


Urus: 1310m

Tosa: 2537m

Desnivell: 1220m

Ascenso: 6,7km

Descenso: 5,5km

Data: 10-2-09

temps ascens: 2h30'

temps descens: 40'

Observacions: Itinerari realitzat amb els esquis als peus des del parquing i sense rascades importants. Realitzat amb neu assentada fins a 2100m i fonda de 1800-2100m, de 2100 a 2300 crosta i de 2300-2500 plaques de gel dura a molt dur, a límit de treure esquís i posar grampons.

Itinerari totalment allunyat de l'estació d'esqui excepte entre la tosa de das i la d'alp, es a dir els darrers 150m de desnivell. Molt salvatge amb bones pales i bastant troç de bosc no molt tancat. Alguna arbre emprenyador al mig de quan en quan.




2 comentaris:

Jaume J ha dit...

Xavi, no sé si entenc bé la teva pregunta... Em sembla que la contestes tu mateix, i la teva piulada és un bon exemple de perquè serveix el blog, ja que gràcies al teu escrit (i al de l'altre dia) em vénen ganes de redescobrir una Tossa d'Alp per mi desconeguda. Així que gràcies!
Respecte la saturació digital, no crec que ens acabem les muntanyes que tenim a la vora (i menys les llunyanes), i millor ennuagar-se de piulades que de barça i altres mandangues televisives... La societat és ara "2.0" (o "menys 2.0" segons com es miri) i els clubs de muntanya no han pujat encara a l'AVE i el que abans s'organitzava entre socis i amics ara es fa per email, però això és una altra història).
Respecte al track, al teu lloc web veig que pots allotjar arxius... No sé si coneixes www.wikiloc.com : et permet guardar-los, compartir-los, veure'ls sobre diferents mapes i evidentment també sobre google earth. Conservo com un tresor (i sovint utilitzo!) les "Fitxes" de X.Gregori i cia, però què coi! visca la innovació i la tecnologia! la passió ja la posem nosaltres! Bones traces i gràcies de nou!

Jordi O ha dit...

Tot un mon!, però al final ens haurem de quedar a casa per tenir en ordre tota la informació que anem generant.
Jo enyoro el temps de les fitxes del Gregori i les trobades al club!