9 de febr. 2009

CRÒNICA COPA DEL MÓN FONTBLANCA

Diumenge 8 de febrer va disputar-se la III Fontblanca Arcalís Vallnord (Club Pirinenc Andorrà), 4a prova de la Copa del Món d’esquí de muntanya.
Les intenses nevades i els forts vents d´aquesta darrera setmana han fet canviar el recorregut un parell de vegades, i el temporal de vent i neu del mateix diumenge va obligar a tancar totalment la mateixa estació d´esquí d´Ordino-Arcalís, només deixant accedir als participants de la cursa, finalment uns 220 corredors i corredores van participar en aquesta dura prova de copa del Món, on es van fer uns 1400 metres de desnivell en 5 pujades alguna bastant directa, les baixades molt ràpides per pistes però amb la neu sense trepitjar.
Els millors especialistas de l´esquí de muntanya mundial van participar, quedan en primera posició Florent Troillet, seguit per Kilian Jornet a nomes 55 segons i en tercera posició Manfred Reichegger, en femines la primera posició va ser per Laetitia Roux, seguida per Mireia Miró i tercera Roberta Pedranzini.
Val a dir que tot i el mal temps els dos participants del Club Excursionista de Gràcia, Gregory i Ferran Bofill van disfrutar molt del recorregut; es felicita al quasi debutant Greg, per la seves ganes i entusiasme, ja que va estar part de la setmana malalt i ja està pensant en fer millores al seu material.
La propera prova és l´1 de març a Certascan i la següent que és Campionat de Catalunya el 8 de Març a Ransol, allà ens trobareu.