24 de gen. 2017

Tuc dera Pincela 2546m - Val d'Aran - 23/01/2017

Dissabte 23 Gener 2017:
Tuc dera Pincela (2.546m) des de Bagergue: +1.159m 15,8 km F- 3.2 E2 (sobretot per la primera baixada)

Amb ganes de neu vam sortir de Barcelona el divendres a la tarda per poder aixecar-nos a la vall el dissabte i gaudir de les vistes que ofereix la part alta de Vielha.


Sense matinar gaire i havent fet un bon esmorzar, i a les 10am arribem al poble de Bagergue, on calcem pells al ben mig del poble.


Com no coneixem la vall, és la nostre primera visita, decidim no fer l'itinerari habitual baixant fins al riu Unhòla per la pista i ens enfilem praderes amunt cap a l'ermita de Santa Margarida, la qual es troba ben plena de neu.


Des d'aquí ja veiem la tanca que ens porta al gran pla on trobem el pont que creua el riu Unhòla per la borda des de Peró.



Un cop creuat el riu, remuntem pel torrent de Moredo fins ben a prop de la cabana de Moredo (es veu al fons), moment on agafem la vall a l'esquerra, moment en que ja es veu el nostre destí.


Arribem a la Colhada des Clòts de Monnàs (2.398m) i ja nomes ens queda remuntar la darrera pala a la dreta per assolir el cim del Pincela (2.546m) amb els esquís els peus.

 

Bon descens que malgrat el sol ja s'oculta darrera les muntanyes, ens regala molt bona neu fins a baix. Un cop hem baixat el torrent de Moredo, ens arrisquem a no anar cap al riu i trobem un pas per Es Grauers (el fred i la neu ens permet no tornar fins al pont).

Al cotxe i a recuperar forces que ens ho hem ben guanyat!


Bones traces!

Visi i Agus

7 comentaris:

Ricard Martínez ha dit...

Molt bé; el Pincela sempre és un bon regal !!

Carles Perera ha dit...

Felicitats parella, l'Aràn està preciós!
Agus, aquest cop video-express, molt xulo!!

Andrea o zenéize ha dit...

felicitats!!

Berta ha dit...

Preciós!!! fa goig, tanta neu!

Carles Lluch ha dit...

Enhorabona. Espero que l'helicòpter no us emprenyés gaire... grrrr.
El proper cop fem unes birres. Salut.

Lu ha dit...

Quina manera d'obrir traça Visi!! Qué bonic nois!

miscel·lAnna ha dit...

Enhorabona parella!!