27 de des. 2016

Petita volta per Ull de Ter

Itinerari
24/12/2016
Estació inferior de Vallter ( 2000 m ) - coll de la Marrana  (2529 m) - coll de les Comes de Malinfern (2705 m) - Descens per la vall de Comamitjana  fins cota (2490 m) -  Coll (2760 m) ( al nord del Bastiments) - Descens a Plans de Dalt de Bacivers (2580 m) - Coll de la Geganta (2611 m ) - Aparcament superior VallTer (2155 m)

Desnivell: 1100 m 
Dificultat: S2

La darrera llevantada ha vestit de blanc la zona més oriental dels Pirineus i nosaltres hem estat afortunats de poder-ho aprofitar, com d'altres privilegiats que ja han deixat recentment el seu relat en aquest blog.
Poc després de començar la sortida
En el flanqueig d'accés al Coll de la marrana (neu dura)
 Val a dir que aquest racó dels Pirineus no té res a envejar a qualsevol altra part de la cadena. Quan hi ha neu  sembla dissenyat especialment per disfrutar de l'esquí de muntanya: el terreny és molt variat i amb caràcter, sobretot en el vessant nord, es troben pendents de totes les dificultats i la majoria de colls son esquiables. Potser la més genial de totes és la travessia Ull de Ter - Mantet, que em descobriren els companys de cegesqui ja fa anys.

L'itinerari escollit és un de tants bells itineraris que es poden traçar en el massís. Cal dir que s'escollí amb la precaució de que tots tres teníem que ser a casa a una hora raonable.

El descens de la vall de Comamitjana: Buf!. A la dreta el Bastiments
Girs sobre neu pols a la vall de Comamitjana
I més girs
A la part baixa de la vall de Comamitjana
Pujant al coll (2705 m) situat prop del Bastiments
Arribant al coll de la Geganta, abans del darrer descens del dia
En tots els vessants nord trovàrem bona neu pols, la justa per poder disfrutar però calia vigilar les pedres que apareixien aquí i allà .  En el vessant que mira a l'estació, la baixada final, ja va ser altra cosa: castigada per el sol, traffolée, com diuen a l'altra banda dels Pirineus i escassa fins a trobar la pista d'esquí.

En definitiva, una sortida que vàrem viure intensament  els tres companys del poble. Se'ns va fer curt el trajecte de tornada cap a Caldes imaginant una i altra nova sortida.


Bones traces,

Martí, Pol i Xavier




1 comentari:

Berta ha dit...

Boniques fotos i ben aprofitat el dia!!!! Fa goig veure la zona amb aquesta neu :)