1 de des. 2012

Scalettapass, Davos
















1 Desembre 2012
+/- 1100 m, 6h30

De tornada cap a casa, fem una curta aturada a Davos per visitar l'Anna i conéixer la seu del SLF, el centre suís de recerca en neu i allaus. Tot i que no és la zona on més neu ha caigut en el darrer episodi, l'ambient que trobem és de ple hivern. A més, com que el tren del Cegesquí és a punt de sortir cap aquí, us donem informació fresca de les condicions actuals.

La sortida que hem fet és per la vall de Dischma, que comença al sud-est de Davos-Dorf. Arribem en cotxe fins a Gulerigen Hus, 1704 m, on la carretera està tancada. Enfilem la pista fins a Dürrboden (2011m), i d'aquí continuem pel camí fins l'Scalettapass (2606 m). El nostre objectiu inicial era l'Scalettahorn. Però el fet de sortir des de més avall del previst, sumat a les condicions a cota alta, i el temps insegur, fan que avui no sigui el dia per fer cim. Tanmateix, ens atansem fins la petita glacera al sud-oest del cim, i esquiem des de la morrena, a cota 2808 m.

Condicions actuals a Davos: neu a totes les cotes, però caiguda directament al terra, excepte en orientacions obagues a partir de 2400 m a prox. on hi ha base i gruix suficient per esquiar. Malgrat el llençol blanc que mostren les fotos, la veritat és que la neu, per ara, és insuficient per esquiar sense patir pels esquís. Falta neu però sembla que en pot venir més la setmana que ve, cosa que milloraria força les condicions.

Per la situació de perill d'allaus, ja ho sabeu: www.slf.ch
Enguany, els suïssos estrenen un nou format pel seu butlletí de perill d'allaus.

Bones traces!!

Hi hem anat: Anna, Walter, Carles i Montse



1 comentari:

Jaume J ha dit...

Ostres! Ostres! això si és info de primera mà i fresca! Gràcies Montse!!!

Aquests dies de "temporada baixa" a Davos estan de promoció i per pernoctar al poble tenim accés gratuït als remuntadors de Parsenn (tren-funicular) i Jakobshorn (telecabina)... els dos ens deixen a cota intermitja per sobre els 2000, amb neu trepitjada i a cota alta per sobre els 2500... Si hi ha visibilitat allí dalt es poden fer itineraris circulars mantenint-nos a cota amb base i per fora de pistes... La veritat és que les condicions poden canviar força els propers dies i anuncien nevades i fred. Veurem si la sort ens acompanya, que de ganes no en falten! Per si de cas, avui m'he estrenat amb els esquís a la Molina, però fent cunya amb el meu fill... tot un plaer també (per la pista Llarga! per fora la Cerdanya es veu ben ventada i sense base)
Ens veiem aviat a l'Aran i esperem que amb molta neu. Gràcies de nou Montse!