26 de nov. 2011

Pic de Castanesa (2861m)

Vall de Benàs, 26 de novembre de 2011
3h?, +/-900m, S2, *



La matinada de dimarts passat va caure una nova nevada que va tornar a enblanquir les cotes altes per sobre 2000m aprox. Avui ens ha fet un dia radiant amb excel·lent visibilitat, i el vent ha anat minvant al llarg del dia. Les condicions que hem trobat avui eren excel·lents. Neu pols amb poca cohesió, ventada en superfície, una mica atapida, de bon esquiar. Això sí, cal caminar una mica.

Hem triat el Pic de Castanesa per Ardonés, amb accés per la carretera de Sarllé a l'Ampriu. La pista és ben neta i hem deixat el cotxe just abans de creuar el barranc de l'Obago, cap als 2000m. Caminem pel camí de la solana fins poc abans de Pleta Negra on tornem a creuar el barranc. Ja a l'obaga, ens enfilem cap al sud per la Vallverdera. Arribem al cim sense dificultats, pràcticament sense fer cap volta maria.

Excel·lent mirador, cobrint des del Mont Perdut fins a les siluetes del Montcayo i Montserrat a l'horitzó. Descens pel mateix itinerari encadenant les amples pales cercant la millor neu (com sempre). Ens ha agradat tant que hem repetit una segona vegada.


Remuntant la Vallverdera. Darrers metres abans del cim.


Cim, vistes sobre les Maladetes, Vallibierna, Comadelo i Vall de Castanesa.



Bones traces.

Montse i Carles

2 comentaris:

Jaume J ha dit...

Bé! Bé! quin suc que treieu a aquest novembre. Aquest matí des de Collserola es veien els cims nevats, però així de prop fa més goig, i m'agrada la darrera composició amb els colors del bpa... I sembla que el desembre ens porta més neu!

Fran Ortega ha dit...

Hola! Pues parece que pase tras de tu huella el sábado. El viento convirtió en negativos las huellas de tus focas. Excelentes fotos!!!
Un saludo,
Chesco
-La Montaña y Chesco-