14 de febr. 2011

Tornette Sources du Fier - Millet


El 5 i 6 de febrer dos socis del Ceg, vàrem participar a la TSF-Millet, una cursa d´esquí alpinisme que es fa als Alps francesos a la zona d´Aravis, tota la comarca col·labora però el centres neuràlgics són Faverges i Thones,

El primer dia es va pujar a la Tournette amb magnífiques vistes sobre el llac d´Annecy, després de fer cinc pujades, dos crestes i 2500 metres de desnivell.

El segon dia la cursa surt de Manigod curiosament el poble on Kilian Jornet i altres mundialistes han instalat la seva residència per a passar l´hivern i poder entrenar sortint de casa amb els esquis als peus el recorregut s´enfila cap a la zona de Sources du Fier fent un recorregut de 2400 de desnvell positiu, us passo un video on està descrit les principals parts dels dos itineraris.

No cal dir que els descensos eren d´infart amb neus molt dolentes i els francesos adelantant-nos per a tot arreu l´experiència va valer molt la pena també gràcies a l´anticicló que ens va acompanyar.
Vídeo de la cursa, està molt ben fet
A l´endemà vàrem aprofitar i vem fer vàries ascensions per la zona de Le Clusaz on hi un pista d´esquí i unes magnífiques "combe" que són com valls canaliztades per roques, algunes d´elles es comuniquen entre elles podent enllaçar-les.


Una bona cursa de preparació per a la Mezzalama

4 comentaris:

Jaume J ha dit...

Ferran, la penúltima foto on surt el Greg, és una "foradada"? on és? gràcies!

Unknown ha dit...

Hola Jaume, la foradada se llama "El Trou de la Mouche" en la zona des Combes des Aravis (acceso por el parking de la estación de esqui de fondo "Les Confins" arriba de La Clusaz). Hemos subido desde el parking por la Combe du Grand Crêt (nieve helada) hasta el Trou y luego hemos bajado por la Combe de Paccaly con muy buenas palas de nieve (exposición NW).

Aqui tienes un itinerario http://www.camptocamp.org/routes/45241/fr/trou-de-la-mouche-par-la-combe-de-grand-cret-depuis-les-confins

Un abrazo!

Pep ha dit...

Això d'anar a Niça amb els esquís i la bici..."me das mucho miedo Greg", estàs massa fort ¡¡¡

Jaume J ha dit...

gràcies Greg!