20 de maig 2009

Maladeta i Aneto

Pic Cordier 3263 m - 16/5/2009

Itinerari: Parking de palanca de l'Hospital de Benasc-Vall de Paderna- Glacera de la Maladeta-Pic Cordier
Desnivell: +1600 m / -1123 m

Sortim de l'Hospital de Benasc, als pocs minuts es poden calçar esquís. Remontem la Vall de Paderna.


Deixant el Pic d'Alba a la dreta, flanquegem en lleuger descens cap a la glacera de la Maladeta, passant a tocar de la Torre Cordier, sembla una broma dir que és un tres mil, potser ho deu ser a l'estiu però amb la quantitat de neu que hi ha, cal baixar per posar peu al "cim" de la Torre.Arribem als pendents finals de la glacera, per un pas dret entre roques que superem amb esquís, ens plantem a la pala somital i arribem al cim amb esquís als peus.Descens amb esquís des del cim, trobem la pala somital amb bona neu primavera, la pala s'acaba en un replà, després del qual ve un tallat, cal tombar a la dreta, seguint l'itinerari de pujada, per passar pel pas dret entre roques i arribar de nou a la glacera.


Descens fins al refugi de la Renclusa amb neu primavera de la bonaaaaaaaaa, iuju!

Pic d'Aneto 3404 m - 17/5/2009

Itinerari: Renclusa-Portilló Superior- Glacera d'Aneto-Coll de Corones-Pas de Mahoma-Pic d'Aneto.
Desnivells: + 1280 m / -1684 mI ara ve la baixada, en lloc de baixar per la pala que duu al coll de Corones, agafem una pala més directa, a la qual s'entra per un pas entre roques, com s'ha ennuvolat, la neu no ha transformat i trobem neu dura/compactada. Creuem la glacera cap a l'esquerra per buscar pales menys trillades, avui tenim neu primavera de pitjor qualitat que la de dissabte a la Maladeta i arribem al Pla d'Aigualluts amb neu molt humida.


Només queda el passeig fins al parking de l'Hospital, amb esperes i un company que rescata una raquetera/surfera abandonada.

Per cert, els aiguamolls que hi ha al Plan d'Estañ s'han convertit en un llac i la carretera roman submergida, encara que fongui la neu no sé si podran obrir la carretera.

Pito C, Manel O, Carlos C, Jordi G

1 comentari:

Jaume J ha dit...

neu n'hi do com està de colgada la creu del cim! El capdesetmana l'anuúncien humid i càlid, però amb la neu que es veu sembla que hi haurà més oportunitats d'anar-hi aquest juny...