17 de març 2009

PIC DE SAL 2743m 14 i 15/03/09

Manel C, Joan Manel C, Guti, Roger L, Eli R
Fotos: Jordi Gutiérrez

Desnivell: 1er dia +511m, 2on dia +1130/-1643
Durada: 1er dia 3’15h, 2on dia ascens 5h, descens 3’30h
Neu: a partir del pont a cota 1332. Primavera
Meteo: dia radiant
Dificultat: **, MEA S2-S3
Ressenya: 37 de Pirineos en esquis de Faura i Longás
Cartografia: 2148 OT de IGN

Dissabte sortim direcció a l’Ariège, il·lusionats d’aprofitar la quantitat de neu caiguda. Arribats al poble d’Aston seguim la carretereta que ens porta a l’envasament de Riète, on ja podem posar-nos els esquis a l’esquena. Creuem un pontet amagat que ens porta al començament del bosc on anem guanyant desnivell. Resseguint el xop camí, arribem a un collet i comencem un breu descens per anar a buscar el pont per tornar a creuar l’espectacular vall que tenim el davant. Per fi, ara sí, ens calcem els esquis fent una gimcana per arribar al refugi Quioulès de 6 places (bon estat, xemeneia i matalassos a l’altell). Sorpresa! hi ha 7 francesos amb gos que ja havien fet “reserva”. Però en fi, no fa fred, podem cuinar a fora i mal dormir estrets a dins del refugi.
L’endemà continuem l’itinerari: sortim del refu a les 7’20h, anem a buscar el pont que porta cap a la Coma de Seignac (no confondre amb el pont que porta cap a la Cabana de la Sabine) i seguim cap al S vall amunt, puja sua, però deu ni do la llargada d’aquesta vall que després ens fa girar cap a O. Per motius horaris, no fem la Portella del Forn i variem l’itinerari ressenyat, pujant a l’avantcim O del Pic de Sal per una pala orientada a N (ganivetes). Seguim la carena i quan estem a 10m del cim, decidim posar grampons, està duríssima.
Descens pel mateix lloc amb una neu bastant acceptable fins al refugi, on mengem, recollim i tornem al cotxe amb una neu pasteta fins on n’hi ha, i després esquís a l’esquena per l’espectacular bosc. Tot plegat, la baixada des del refu va ser una “pallissa”. Oi que sí, Manel?


1 comentari:

Manel C. ha dit...

Bon dia!
Doncs si ... una "xorisada" .... tot plegat !! Quants km varem fer ?
Tot i aixo, el meu refredat, i l' overbooking al refu-cabana, m' ho vaig passar molt be, i la ruta em va agradar força.
Em va sorprendre l' estat de la neu ... molt primavera ....de fet podriem dir que es un entrenament de cara a sortides de fi de temporada ....
Salut