20 de gen. 2009

Pic de la Serrera i Pic del Forn - 17 i 18/01/2009

Pic de la Serrera 2913m, per la canal Cebollera
17/01/2009
Temps: 4’00h pujada 1h baixada
Desnivell: 1150 m
Punt de sortida: aparcament Rialb (1740m)
Dificultat: F* canal PD (amb neu pols), S1
Itinerari d’ascens: sortim del aparcament a l’entrada de les valls de Sorteny i Rialb. Ens calcem els esquís al mateix aparcament i remuntem la pista que porta fins al refugi de Sorteny. Deixem les traces que, a la dreta van cap a l’Estanyó i remuntem la vall que s’obre en direcció N. Ja des de el refugi es veu ben clarament la canal que farem dins d’una estona. Es presenta amb molt bona innivació. Seguim les traces que van cap al Pic de la Sal i desprès obrim traça fins al peu de la canal Cebollera (cota 2450m aprox) ens calcem grampons i canal amunt. Bon ambient i excel•lent canal per a iniciar-nos. Neu pols. A la sortida i el tram del coll Cebollera i la carena fins al cim neu ventada dura.

Itinerari de descens: per la pala clàssica SE, cap el petit refugi que trobem abans d’enllaçar amb les traces de pujada prop del refugi de Sorteny. L’estat de la neu es de p..... mare! una mica pesada a les parts altes però molt bona una mica mes avall.
Gran dia d’esquí de muntanya, excel•lent temperatura, molt bona neu, vistes extraordinàries i bona combinació d’esquí i un punt d’alpinisme. Només una mica de vent al cim. Gran disfrutada i companyia excel•lent.

Joan R., Beti F. (els tècnics) Carmela F. Jordi L. (els aprenents)

Pic del Forn 2704m
18/01/2009
Temps: 2’30h pujada 1h baixada
Desnivell: 950 m
Punt de sortida: aparcament Rialb (1740m)
Dificultat: F* S1 (S2 a la sortida del cim)

Itinerari d’ascens: idem dia anterior fins al refugi de Sorteny per la pista. Un cop al refugi remuntem a l’esquerra en direcció NO cap a la coma del Forn, un cop a la coma (un bon forn!) anem en direcció al coll que hi ha entre el pic de la Sal i el Pic del Forn. Guanyem el coll i remuntem la carena fronterera en direcció O fins al cim. Amb esquis fins al cim sense problemes. Grans vistes del Pic de Thoumasset i del Font Blanca que semblen a tocar i de tot i més. Dia tant brillant i lluït com l’anterior.

Itinerari de descens: sortim del cim en direcció O per la pala que porta cap al coll de Banyell i la vall de Rialb. Neu molt bona. Dura a la part alta (encara no li ha tocat el sol) i pols de la bona fins arribar a la vall. Molta neu. Es pot baixar per qualsevol dels dos marges (millor potser per la dreta) passem pel refugi de Rialb abans de fer un últim tram per la part del bosc seguint les traces. Tram molt divertit.
Molt bona ruta en travessa per completar una matinal amb ambient.
Moooooltes possibilitats al Pirineu andorrà (i allà on la vista es perd)
Quina temporada!

Joan R., Carmela F. Jordi L.

2 comentaris:

Jaume J ha dit...

Jordi, molt boniques les dos sortides! Respecte la dificultat, tot i ser fàcils potser el descens és més que S1... jo posaria un S2-S3... En fem una plegats aviat!

jordi laparra ha dit...

ostres, Jaume.
les fotos han quedat de conya!
ja nomes em falta encuadrarles i aixó de posar el text al costat. la propera piulada millorarem.
les altres vefgades no em vaig atrevir a catalogar. vale tindre en compte el criteri. he fet la piulada sense mapa i sense el llibre del longas!
gràcies, ets un crack.....seguim la TPE!