13 de des. 2007

Piulada puríssima 2007 - Esquí de muntanya a l'Alta Ubaia. Neu, neu i més neu

Enviat per Xavier M.

Realment la gestació d'aquesta primera sortida del cicle d'Esquí demuntanya del CEG fou un procés laboriós:

La primera tasca fou trobar un objectiu atractiu al Pirineu.

Quan s'apropava la data, degut a la falta de neu, varem tenir que trobar una proposta igualment atraient als Alps. Seguidament, pocs dies abans de la sortida s'imposà un seguiment exhaustiu de les condicions i la meteo dels Alps i com a resultat, nou canvi de plans cercant una meteo menys severa, per a la qual cosa, el coneixement d'en Jaume de la nova zona escollida fou determinant.

I així es com es materialitzà aquesta sortida d'esquí de muntanya a aquest encantador terreny de joc que és l'Alta Ubaia. Passo a continuació la ressenya de la sortida:




07/12/2007. Vallon du Crachet
600 m de desnivell
Dificultat S2

Enmig d'una feble nevada calcem esquís a la cabane des Ponts (2022 m), una mica més avall del Col de Vars. Obrim traça per neu recent i enfilem aviat pel marge dret de la vall (la nostra esquerra). Més amunt el temps millora una mica i decidim escollir com objectiu una petita cota de 2650 m prop de la Montagne du Parpaillon on arribem sense dificultats.
Descens:
Part superior. Pales de S2 amb poca visibilitat amb neu un xic tècnica on es podia descendir bàsicament fent salt de cues i un stem christiannia agradable

Part inferior ( el bosc).
Pales de S1-S2 amb bona neu i bona visibilitat on es podia disfrutar de girs curts en flexió-recuperació molt agraïts.

08/12/2007. Vallon de Mary
750 m de desnivellDificultat S2

El dia es lleva magnífic i molt fred. La nit anterior ens ha deixat una capa de neu pols de més d'un pam.

Arribem amb cadenes fins a 100 metres de Maljasset (1900m) on calcem els esquís al costat mateix de l'automòbil. Travessem el poble obrint traça a la neu amb els esquís i enfilem finalment el llarg i suau Vallon de Mary, que contínuament ens sorprèn amb les seves vistes i perspectives encantadores. Per efecte del vent, a mida que anem ascendint la neu comença a mancar, així que decidim acabar l'excursióen el llac de Roure (2653 m)

Descens:
Part superior.
Pales de S2 i flanquejos. Alternança de neu pols i neu ventada endurida. Tècniques de flanqueig i flexió-recuperació a les pales més mantingudes

Part mitja.
Descens en bosc sobre neu pols (S2-S3). Tècnic i sostingut però sobre neu fàcil de treballar

Part inferior.
Divertimento esquiant sobre neu pols a la pista d'accés a la vall.
La nit i el sopar a l'encantadora Gite d'Etape de St Paul sur Ubaye també varen ser memorables. Però això ja és una altra història.

Jordi O, Ramon G, Xavier M, Berta A, i en Jaume J

Podeu veure fotos de la sortida en els enllaços:




Bones Traces