28 de des. 2003

Piada - Fossa del Gegant 2805m i Carançà - 27/12/2003

Enviat per pasdeguia.

Participants: 6
Dissabte: +1.360m, -1.360m, 4'30h pujada, 1'30h descens (De Núria al Pic de la Fossa del Gegant +/-850)
A la Vall de Núria se la coneix popularment, entre els esquiadors de muntanya, per l'esquí de luxe !! Deixes el cotxe a la plaça del carrilet de Ribes de Fresser, o bé a Queralbs, camines 20 o 30 metres, puges al carrilet (el nou carrilet sembla una nau espacial) i quan ets a Núria ja et pots calçar els esquís.
Sortint de Núria pistes d'esquí amunt, direcció Torreneules, ràpidament prenem el camí a l'esquerra que ens du a les valls del Noucreus i del Noufonts. Als 2300m creuem el riu per un pont de fusta (a l'hivern es pot fer per la neu), passat el pont veiem al'esquerra la vall del Noufonts que puja dreta i perpendicular a la vall que hem de seguir. A partir d'aquest punt l'ascenció va resseguint el fons de la vall tret d'alguns flanqueigs que s'ha de fer per l'esquerra, l'alçada dels quals depèn de l'estat de la neu. Arribem a l'ollasota la pala final als 1650m. L'ascens al Pic de Nou creus i pic de la Fossa del Gegant (just al costat) és un clàssic per a la iniciacióde l'esquí de muntanya a Núria, només té una mica de dificultat la pala final del coll del NouCreus.
Un cop al cim de la Fossa del Gegant, el Jaume i la Cinta han baixat cap a Núria (salut obliga) i la Lorena, el Carles l'Àlex i el Ricard hem baixat cap a els llacs de Carançà. Des del cim cal anar direcció paret del Pic de l'Infern fins trobar el primer llac. Descens fàcil fins a l'alçada de 2350m, just abans de l'estany gran de les Truites (Caran=çà), posem pells i pugem per unes pales dretes per anar a buscar el pas del Porc, que ens obre al circ que dona accés de nou al coll i pic de Nou Creus.
Neu polç dura a la vessant sud, descens del Nou Creus direcció Núria, neu molt dura amb gel i neu polç a les fondalades a vessant Nord. Tot plegat força ventat. Destaca la poca presència de gent fent muntanya a la zona.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Günümüz de hemen hemen hepimiz ofislerimiz den yöneterek işlerimizi yapıyoruz. Bunu yaparken de kendimizi ve özel hayatımızı unutarak bir yaşam biçimi sergilemiş oluyoruz. Ankara temizlik firmaları sizlerin hizmetiniz de ve siz değerli müşterilerimizin arzusu üzerine hareket eden bir temizlik firmasıdır.