13 de gen. 2009

Tossa d'Alp-Urus




Ahir em va trucar en Alex per acompanyarlo a fer una de les baixades de col.leccionista que es poden fer aquest hivern. Es tractaba de la Tossa fins a Urus. No m'ho vaig pensar, li vaig dir que no ho habia fet pero en tenia ganes així que al vespre vaig veure com estaba sortint de Urus a les 7 de la tarda i vaig arribar amb mes o menys bona neu a la Tossa cap a les 11 de la nit. Pujada per l'ermita de Sant Grau (1340m), passant per Coll Jovell i d'aqui fins a la canal que hi ha a la cota 1650 quan la pista fa un giravolt cap al nord, d'aqui directe cap al Refugi de Pla Gran i pel Serrat de les pedrusques fins a la Tossa de Das. La veritat es que a la primera canal es rascaba molt pujant i feia por la baixada, al final i desprès de dos fracassos buscant canals alternatives trobo la bona que em porta fins a la pista que va a Coll Jovell. Total arribo al cotxe a la 1 de la matinada. Ufff, dema vull pujar per Llebrera per veure com esta per alla. Toca matinar...bè surto tard (a sobre em trobo un parell d'esquis de dos esquiadors de Masella que es va perdre el dissabte per allà, i que pesen lo seu) i arribo tard al refugi de la Tossa (2520m) a on em trobo amb l'Alex, l'Albert, el Marti i el Marc per fer la baixada. Quina? la de la nit anterior perque la que inicialment volien (per Llebrera) esta amb neu poc transformada i pot ser una agonia de baixar com ho ha estat de pujar. Cap a Baix i a gaudir d'una neu que encara dura pols, pols, pols fins als 1600m. Apa m'en vaig a descanar.

Mes fotos a www.altitudextrem.com

3 comentaris:

Jaume J ha dit...

Uf Xavi, m'has fet mirar el mapa... veig que no s'acaben les possibilitats: Torrent de la Font Llebrera, Torrent de les Canaletes... Es deuen poder fer les Penyes Altes (llàstima que la Canal de la Serp sigui sud... no hi deu haver prou neu :) )

xavi f ha dit...

Hola Jaume, T'he posat el recorregut en el una 3d perque la descripció que faig es una mica a la lleugera. A la mateixa area hi han moltes més possiblitats que poc a poc intentaré anar trobant :-)

Alex ha dit...

Noi, doncs avisans quan hi hagi mes neu, ja tornarem!!!! Un plaer!!