26 de gen. 2009

Crònica Traça Muga 2009 Aransa



Diumenge 25 de gener va tenir lloc a l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa, la II Traça Muga, primera prova de la XXV Copa Catalana d’Esquí de Muntanya, organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca (UEU).

Durant la prova s’ha pogut gaudir d'un molt bon itinerari, malgrat els vents huracanats del dissabte, certament s’han superat amb escreix les expectatives. Així doncs a l’estació d’esquí d’Aransa ha començat la primera cursa de la copa catalana d’esquí de muntanya, després de molts dies de preparatius.

Cal felicitar a tots els seus membres i col·laboradors que inicialment havien preparat un recorregut de 1.800 m de desnivell on hi havia de tot: una canal, 3 pujades sent una per bosc i l’última amb moltes conversions. Finalment s’ha hagut de sortir a traçar aquest el mateix dia de la cursa molt d´hora i fer el que s’ha pogut perquè hi havia plaques de vent en alguna zona i llocs molt gelats.

Finalment la cursa ha constat de 1.180 metres de desnivell que començaven a l´estació d´Aransa fent un quilòmetre per les pistes de fons, i on després entrava a un bosc que ens deixava al peu d´una canal bastant gelada. No es treuen grampons fins arribar al cim de la Barra, 2.630 m, on començàvem una baixada cap al solà de Bescaran 2.250 m per tornà a remuntar cap al coll del Munturull i carenà cap al cim de la Barra. Aquí treure pells i baixar per una espectacular canal del Mig, per continuar de nou cap a l’estació d’Aransa.


Bona inscripció amb 160 participants amb la novetat de tres integrants del Centre Excursionista de Gràcia, felicitats als dos debutants Greg i Yann, segur que els tornem a veure en aquests ambients, animem a tots els esquiadors del CEG que s´animin a provar-ho. En quant a la meva participació hem sigut l´únic equip format per tres integrants, ens ho hem passat molt bé tot i que potser hem perdut una mica de temps en alguns canvis, però la companyia i l´experiència ha valgut la pena.



Inici del descens de la última canal, molt tècnica.

Els integrants del Trio Jose, Ferran i Toni ....



Els debutants amb moltes ganes

Els primers classificats han sigut:

Homes
1. Dani León i Oscar Roig: 1h 34 min 45s
2. Alfons Gaston i Xevi Sadurní: 1h 37min 57s
3. Manel Pelegrina i Armand Jesus: 1h 39min 59s

34. Ferran Bofill, Toni Elias i Jose Perez 2:16 min

Gregory Van Joof i Yann ... 3:42 min.

Dones

1. Cristina Bes i Gemma Furio: 2h 10min 50s
2.Roser Espanyol i Marta Riba: 2h 11min 20s

3. Neus Tort i Imma Mascort: 2h 21min 21s

Aprofitem per recordar que enguany participar a la copa catalana té premi, els corredors que vagin a 4 o més curses rebran un folre polar Sportful/Kapros conmemoratiu de la XXVena copa catalana i del centenari de l'esquí a catalunya i entraran en el sorteig d'unes de les botes més lleugeres del mercat, unes magnífiques Aone.

La propera cursa important és la Font Blanca 7 i 8 de Febrer, cursa de la Copa del Món s´haurà d´anar amb compte amb el tall horari per no quedar-se fora .... i el proper cap de setmana és disputa la prova Altitoy amb les inscripcions esgotades desde fa tres setmanes, o sigui que aquest cap de setmana descansarem ...

En quant a l´estat de la neu, molt dura gelada als lloms però en general bona innivació, a més durant la tarda de diumenge començava a nevar ...

1 comentari:

Jaume J ha dit...

Greg, Yann, us ha agafat fort eh! :) ens veiem aviat!