18 de gen. 2009

Pic de la Serra Gallinera 2663 m 17/01/2009

Desnivell: 1203 m
Dificultat: *
Estat de la neu: Dura a la carena fins al cim/ Dura i crosta en cotes mitges /Pols al fons de la vall
Risc d'allaus: 2
Meteo: Sol amb nuvols alts. Absència de vent.
Inici sortida: Poble de Mentet.
Durada ~ 6 hores
Participants: Pep i albert

Sortim del poble de Mentet amb neu abundant,creuem el pont (1460 m ) i progressem pel bosc amb neu pols fins siturar-nos a la cabana de l'alemany (1968 m). Aquí coincidim amb un grup que vé de Vallter i baixa cap Mentet per fer nit.





De la cabana ens dirigim cap a la coma de Bassibés però just abans d'entrari ens desviem en direcció NW fins situar-nos sota l'avantcim de la Serra Gallinera.










D'aquí a uns (2380 m) Progressem fins la carena que uneix la serra Gallinera i la serra de Caret. Una vegada a la carena arribar fins el cim és un pur tràmit amb neu dura i castigada pel vent.
Desde el cim gaudim de les imatges que el territori ens ofereix els Pic Redoun i Pic de Gallinas o el massis del Canigó gràcies a la bondat de la meteorologia.


Optem per fer el descens pel mateix lloc per on hem fet l'ascens aprofitant les darreres lllambregades de sol que l'astre rei ens ofereix. Amb neu dura i encrostada en cotes altes i mitjanes. Pols al fons de la vall ens permet deleitar-nos en un descens fins a Mentet.



2 comentaris:

Jaume J ha dit...

Mentet fa goig aquest any tant ple de neu!!!

albert ha dit...

Ja ho pots ben dir. De continuar l'innivació els propers mesos al ritme mostrat fins ara algunes teulades potser patiràn.