21 de gen. 2009

Crònica CRONONIU La Molina 2009



El dissabte 17 de gener es va celebrar a l’estació d’esquí de La Molina (La Cerdanya-Girona) el Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya en la modalitat de Cronoescalada, de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Els dos grans favorits al triomf no han fallat i tant Agustí Roc (Mountain Runners del Bergedà) com Gemma Arró (Club Excursionista Cerdanya - GREC) s’han alçat amb el títol de Campions de Catalunya, per davant dels més de 100 corredors que han pres part a la cursa. Tot i així Agustí Roc va tenir un ensurt al perdre un dels esquís als pocs metres de donar-se la sortida, el va poder recuperar avançar a tot el grup i en el tram final distanciar-se dels seus perseguidors i guanyar la prova. Val a dir que aquesta era la primera cursa d´esquí de muntanya que disputava Agustí Roc hi ha demostrat trobar-se en molt bon estat de forma, tot i així i segons declaracions del propi corredor nomes disputarà algunes proves escollides del calendari.
La prova ha estat organitzada per l’Agrupació Excursionista Muntanya (Barcelona), amb la col•laboració de l’estació d’esquí de La Molina (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya), i a més ha estar el primer Campionat de Catalunya de Bombers i Policies, i prova puntuable per la IV Copa Catalana de Cronoescalades d’esquí de muntanya de la FEEC.
Una climatologia molt bona per la competició, juntament amb la gran quantitat de neu acumulada a La Molina i l’excel•lent qualitat d’aquesta, han fet d’aquesta competició una festa per l’esquí de muntanya.
Ja al vespre, i un cop acabada la Crononiu, s’ha celebrat II Campionat de la Molina de Relleus d’esquí de muntanya “Open FEEC”, una curiosa competició que es força espectacular i vistosa que han guanyar els germans Tina i Toti Bes, tot fent equip amb Alfons Gaston.


CLASSIFICACIÓ ABSOLUTA MASCULINA
1 0:40:38 AGUSTÍ ROC AMADOR
2 0:41:18 OSCAR ROIG IGLESIAS Home senior senior CE Pedala.cat FEEC
3 0:41:52 DAVID FERNANDEZ GARCIA Home senior senior AND
4 0:43:23 JOAN TURNÉ SOLA Home senior senior Pirinenc Andorrà Andorrana
5 0:43:38 JOAN MARIA VENDRELL MARTÍNEZ Home senior senior SKI CLUB CAMPRODON
6 0:43:44 ANRIGO FRANS Home senior senior FRANCE FFME
7 0:43:53 XAVIER SADURNI ROQUE Home Vet senior CLUB EXCTA. RIPOLL FEEC
8 0:43:57 JORDI BES GINESTA Home senior senior SKI CLUB CAMPRODON (SE) FEEC
9 0:44:00 ALBERT VILANA GONZALEZ Home senior senior AE-Científics Mataró FEEC
10 0:44:09 ALEIX PUBILL RODRIGUEZ Home promesa senior Poliesportiu Puigcerdà FEEC

74 1:00:03 FERRAN BOFILL BARGUÑÓ Home Sènior CLUB EXTA. DE GRÀCIA

CLASSIFICACIO ABSOLUTA FEMENINA
1 101 0:48:52 GEMMA ARRÓ I RIBOT Dona senior senior GREC FEEC
2 107 0:55:26 CRISTINA BES GINESTA Dona senior senior Club Esqui Girona FEEC
3 104 0:58:08 ANNA COMET PASCUA Dona senior senior UNIÓ EXCTA. VIC FEEC