5 de gen. 2009

Crònica Traça Catalana 2009 a Les Angles

El diumenge 4 de Gener es va disputar la Traça Catalana a Les Angles, el recorregut ha estat força exigent amb 4 pujades, una canal amb crampons i cordes fixes i 2000 metres de desnivell positiu. Un altre factor important que també ha ajudat a endurir la Traça ha estat el fred i el vent que en determinades zones del recorregut bufava amb força, fent baixar en picat la sensació térmica (a la sortida el termòmetre marcava -8ºc).
El recorregut s´ha iniciat amb una pujada de 750 metres desde la cota 1650 de l´estació fins a l´últim telecadira, canvi de pells i per entre mig del bosc baixar fins als peus del Peric Petit, remuntar la seva pala sud amb la neu molt dura i gelada posar grampons i fer la “cresta” a peu per fer la canal final del Pic Peric amb cordes fixes, baixar la seva pala amb neu dura però molt esquiable i desfer el camí fent dues pujades i baixades més fins al final de cursa un altre cop a l´estació d´esquí. Potser s´han fet una mica pesats els trams planers ja que eren molt llargs.

A nivell esportiu en categoria femenina s'ha impossat la catalana Gemma Arro seguida de les francesses Valerie Lafite i Bernadete Penhard, en categoria masculina el més fort ha estat el jove Marc Pinsach (2:35´) seguit del Gironí Toti Bes 2:38´34´´ i l'Andorrà David Fernandez 2:38´55´´. Destacar l´abandonament de part dels participants degut a la llargada del recorregut.
A nivel personal estic satisfet d´haver acabat el recorregut amb 3:53´ i al dia següent poder-me asseure a l´oficina sense “agulletes”.Destacar la bellesa del recorregut i el bon treball de l'organització.
La propera cursa és la crono-escalada crononiu a la Molina, no hi podré anar ja que tinc previst fer l´ascensió a uns volcans de Bolivia de 5000 i 6000 metres, ens veiem a la Traça Muga a Arànser el 25 de Gener.