19 de gen. 2009

Vallter-Núria pels colls del Nord

18 de gener 2009

Desnivell: +1160m -1340m

Horari: 7h (tres canvis de pells)

Estat de la neu: neu pols dura i ventada, variable segons orientacions

Dificultat : S2
Dificultat global: ***

Ens hem decidit per aquesta clàssica per recordar els escenaris de la nostra iniciació a l'alpinisme en general i a l'esqui de muntanya en particular, d’això fa..... hemmmm deixem-ho córrer.

El cas és que hem volgut fer una variant de la clàssica Vallter-Núria, fent la major part del recorregut pel vessant nord, gaudint de la solitud del paisatge i acompanyats per diversos isards que ens han anat observant de lluny.

Itinerari:

Estació d'esquí de Vallter 2200m - Coll de la Geganta 2611m - Coll de Bacivers 2750m - Estany superior de Comamitjana 2550m - Coll nord de l'Infern 2680m - Pla de les Truites 2370m - Coll de Porc 2600m - Coll de Nou Creus 2850m - Núria 2000m.



Interessant el pas per sota del pic de l'Infern, observant tota la seva cara nord. Als accessos als colls, sense ser difícils, cal prestar una mica d'atenció segons l'estat de la neu. Durant l'itinerari tenim vàries opcions de fer cims alternatius (Bastiments, Bacivers, Comamitjana) sempre que calculem bé el temps global.

En fi, un recorregut força atractiu, amb bona innivació i generalment solitari, molt recomenable. Koki i Ricard.

+ fotos a: Pasdeguia




1 comentari:

Xavier M ha dit...

Sí que fa goig recórrer amb esquis les muntanyes on ens iniciarem a l'alpinisme i l'esquí fa ja tant de temps. Un itinerari molt ben trobat. Me l'apunto. Felicitats