5 de gen. 2009

Pic de Guerosso (2736m) - Pallars Sobirà

3 i 4 de gener de 2009



Accés per Tavascan, nit al refugi de de Certascan i ascensió l'endemà.
Ascens: 4 a 5 hores fins el refugi. 2 hores pel cim.
Descens: 45min fins al refugi. 1h30/2h fins el cotxe.
Fàcil, resulta més exigent arribar al refugi que fer el cim. S2.
Desnivell: +1000 fins al refugi. +500 pel cim.
Eli R, Roger Ll, Carles Ll.



Ascensió a un dels cims més senzills que es poden fer des del refugi de Certascan. Malgrat la llarga aproximació, val la pena arribar-se fins aquesta vall del Pallars.

Seguim la pista del Pla de Boavi fins el barranc de Pallero, en que el gel no permet prosseguir sense cadenes. Excepte algun curt tram solà sota les Bordes de Cabullera, ahir era possible fer l'aproximació amb els esquis als peus des de la cota 1300m. Seguim l'itinerari recomanat pel guarda, agafant una coma al O de la presa de Canalada (cota 2028m) fins el cami (cota 2210m) que en direcció nord porta el refugi. Refugi de Certascan (2240m), part lliure amb excel·lents condicions (20 places, mantes, llum elèctrica).



Del refugi, cal seguir uns metres fins trobar l'estany. Es pot anar flanquejant direcció E i guanyant alçada sense entrar al barranc que davalla del coll de Certascan. Anar virant a S per guanyar l'ample coll entre el Cap de Canalets i el Pic de Serra Plana, que acabarem ascendint. Compte, importants cornises a Sud. Curt tram planer i pales suaus fins el Pic de Guerosso. Darrers metres a peu (fàcil).



Descens pel mateix itinerari.



La nevada de divendres ha deixat un gruix d'una mà de neu seca i nova que gaudim de valent. Fred i vent de nord, a estones moderat. L'aspecte del massís és inmillorable, i les vistes impagables sobre una part dels Pirineus força poc coneguda. Destaquen els cims al Nord el massís de de la Pica (Broate, Baborte, Sotllo), i la zona de l'Ariège (del Montroig al Mauberme), amb innombrables pics desconeguts esperant-nos.



Bones traces, i bon any, esquiad@rs!

2 comentaris:

roger ha dit...

Quines fotos!!! Felicitats!!

Jaume J ha dit...

Realment si. Des de que vaig amb la càmara de vídeo trobo a faltar després les fotos! I obrir traça, fa goig!