26 de març 2024

Travessa al refugi de la Femma, 23-25 de març de 2024

 Sortim de l'aparcament de Le Manchet de Val d'Isère (56 € pagarem). S'ha passat la nit plovent i nevant (a cota alta). Just quan calcem esquís, ja predomina el sol i un vent prou important com per tancar tot un sector de pistes que tenim a tocar. Tros molt planer, fins al fons de la vall, passem per la Ferme de l'Arsellaz i arribem al refugi de Fond des Fours, que està format per unes quantes casetes. Parem a dinar i a demanar consell pel tema vent. 

Seguim endavant, amb la Pointe de Méan Martin al davant. Veiem un grupet que baixa de la Pointe des Fours. Nosaltres arribem al Col du Pisset i de seguida que podem traiem pells i cap al refugi de la Femma, fent una baixada amb neu dolentota, gelada a la cara sud i crosta quan és oest...i un vent que fa que la sensació de fred sigui major. 


Ens passarem el diumenge fent cura de son i llegint llibres:

- Ocàs i fascinació (Eva Baltasar)

- Afirma Pereira (Antonio Tabucchi)

- Neige (Maxence Fermine)

- Els combustibles (Amélie Nothomb)

A part, gaudim de la quotidianitat de la tribu de la Femma, amb una criatura de menys de 2 anys.

A fora fa un dia ben rúfol, vent, neu, poca visibilitat i fred....El refugi pràcticament buit per la meteo.

Dilluns es lleva ben assoleiat. Ens dirigim cap a la Pointe de la Sana de 3435 m, pel Col des Barmes de l'Ours. Es gira una mica de vent un cop a l'antiga glacera de la Sana, però es deixa fer. Arribem a un collet i traiem esquís per fer l'últim tram. Un cop a dalt veiem més gent que ve de Val d'Isère. Les vistes són brutals i la baixada d'aquesta pala també. 

Un cop al Col des Barmes de l'Ours, triem l'itinerari que va al Ruisseau du Pisset, Chalet du Riondet i cap avall, que fa baixada. És una ruta espectacular, que cal neu ben assentada, i passar-hi a una hora prudent. 

Ben contents marxem cap a casa. Teníem previst anar a Prariond i Benévolo però la meteorologia no ens és favorable.

Bones traces!

Relive


3 comentaris:

Jaume J ha dit...

Bona activitat, i bona decisió... no venia meteo per a fer travessa... Imagino que el ressopó de formatges de la Femma, deliciós com sempre! i lectures ben suggerents... m'he apuntat el Neige (haikus i alps japonesos..sona bé!)

Núria ha dit...

Malauradament no sempre que podem sortir la meteo acompanya. Així i tot, molt bona jornada sobretot dilluns! Enhorabona!

roser ha dit...

Dintre de tot, molt ben aprofitat!