18 de març 2024

Cap del Verd 18-3-2024

Era avui o esperar la temporada vinent i fa il·lusió d'anar a esquiar com qui diu al terrat de casa. A mesura que ens anem acostant a Gòsol, però, creixen els dubtes de si podríem esquiar ni que fos una miqueta. Arribem amb cotxe per la pista que puja pel marge esquerre del torrent Forcat fins als 1600m on una congesta no ens deixa passar més. Calcem esquís que ens hem de treure poc després i així anem fent fins poc abans del torrent Fosc on ja calcem definitivament. A la baixada, en aquest punt carregarem esquís fins al cotxe.
 
pujant el Torrent Fosc   El Pedraforca des del coll de Belitres
 
A partir del torrent, la cosa ja es posa interessant, neu suficient per esquiar amb certa comoditat malgrat el pendent i els entrebancs en forma de pins, pedres i troncs.
La pujada final
A partir del coll dels Belitres, la neu és escassa però suficient degut al poc pendent i al terreny herbós. Arribada al cim sense incidents i baixada pel torrent Fosc amb una neu pesada i humida però que a mesura que t'hi vas acostumant deixa fer prou bé.
 
el cim
 
 
i la baixada pel torrent Fosc
 
De baixada ens sembla que haguésim anat molt millor pujant amb el cotxe per la pista que passa pel marge dret del Forcat, ens hauria permès continuar la baixada pel torrent i probablement el porteig s'hauria escurçat significativament, però haurà de quedar per un altre dia. Rematada a Gòsol a Cal Paraire on ens han atès molt bé, Cesc i Jaume.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ha estat curiosa la sensació de fer l’última esquiada: a lavelocitat que fon la poca neu que hi ha, demà ja no serà possible.
Cesc

Jaume J ha dit...

Bona tria! Tinc record entranyable i de ‘por’ del Torrent Fosc, un lloc especial!