11 de març 2024

Sortida de cicle a Tavascan 9 i 10 de març de 2024

Coma del Forn 2.685 m. +- 998m. PD * S 2  (intent)

Tot i les previsions meteorològiques adverses proposem una sortida improvitzada a la Pleta del Prat (Tavascan) amb la idea de fer alguna activitat que ens permeti gaudir de la nevada anunciada i tan esperada.

Divendres cap a les 20h arribem a la Pleta del Prat sota una intensa nevada, tal com es podia preveure, i no sense dificultats ja que evitem posar cadenes pels pèls.

Dissabte quan ens llevem segueix nevant amb ganes. Ja s'han acumulat 25-30 cm. de neu nova. Decidim sortir a fer un tast, enfilant amunt pel torrent de Mascaró, a tocar del refugi, i progresem amb gran dificultat fins al congost, on comença la canal que porta cap al Ventolau. Sense treure pells baixem novament cap el refugi sota els arbres amb tots els branquillons carregats de neu. Passem la resta del matí veient com neva.

A la tarda la nevada va minvant i fem un nou intent, remuntant la pista fins quasi a l'estació superior on veiem com una reatrac fa una volta maria (espectacular) i tornem a baixar. (s'en diu skimo d'això oi?) 

Diumenge sortim de La Pleta disposats a aprofitar la finestra de bon temps prevista per pujar al Campirme o el Coma del Forn. La progressió pel bosc és força penosa per la gran quantitat de neu humida acumulada (50-60 cm) i obrir traça és esgotador. Per error hem seguit el torrent de Mascarida, molt engorjat i de difícil progressió, quan calia haver-se desviat cap a la dreta pel camí d'estiu.



Finalment sortim a una zona més oberta i per lloms més fàcils progressem fins els estanys de Mascarida. El temps comença a embolicar-se i a l'Estany del Diable i sota una densa boira, decidim tornar.


La baixada no és fàcil per la neu fonda i humida, i  per la densa boira que no ens deixa veure el relleu. Per acabar-ho d'empitjorar, a la Sofia se li trenca una fixació de l'esquí. Ens costa una bona estona improvitzar una reparació per poder reanudar la baixada.
A les 14'30h. arribem novament a la Pleta del Prat, on fem un bon aperitiu i donem la sortida per acabada.

 Hi em estat: Cesc D, Jaume S, Miquel S, Roser R, i Sofia G
(Fotos de  Cesc, Jaume i Roser i Miquel)

4 comentaris:

Jaume J ha dit...

Cesc, has dit la paraula prohibida ;) benviguda la neu i obrir traçá fonda, cim a banda, ja paga la pena!!!

Hèctor Alonso ha dit...

Felicitats per la sortida, tous de neu, traces per torrent, temporal, fixació trencada, cegesqui pur

Berta ha dit...

Ostres, com us va la marxa!!!! I quin goig, amb tanta neu :) esperem que aguanti uns mesos...

Núria ha dit...

Visca els atrevits que no els espanta el mal temps!!! Imatges espectaculars ... no semblen d'aquest any. Ja tocava!