20 de març 2024

 Pic de l’Infern (2.869m) i Pic Negre d’Envalira (2823m)



16 DE Març 2024. Pic de l’infern (2869m)

13,5 km +1150 m. Fácil+/S2.

Aprofitant que hi há neu al Ripollés, busquem fer un cim que feia molt temps no es trobava en condicions de fer amb esquis.

Ens apropem al parking d’abaix de Vallter seguint l’itinerari clàssic fins al Coll de la Marrana. Allà s’aprecia com el fort vent dels últims dies ha ventat la neu als lloms i carenes. Baixem sense treure pells el flanqueig que es dirigeix al Coll de Tirapits, però a l’alçada de Aigols Podrits anem girant a Sud cap el coll entre el Pic de Fresers i el Pic de l’Infern. Anem lliscant sense treure esquis tot i que trobem algun punt amb herba o pedra.


Al coll poso grampons i faig els últims 100m de desnivell fins el cim per roca, neu i algun tram amb gel. Bones vistes i gairabé sense vent.



La neu de baixada primavera crema que es deixa fer. Remontem de nou fins el coll de la Marrana i baixem fins les pistes per una neu més dura i trillada del pas de molta gent.

 


Anem a dormir a Bourg-Madame, per apropar-nos al objectiu de demà, i a sopar al restaurant Rita Porta de Llivia, un menú ben complet!

 17 DE MARÇ 2024. PIC NEGRE d’ENVALIRA (2823m)

10km +800 m. Facil S2/S3.

La 1era intenció era repetir la pujada -segons la piulada de la setmana pasada- al cim Puigpedrós, però hem vist que a les cares sud de la Cerdanya la neu ha reculat molt i no veiem clar que es pugui fer l’ascenció amb esquís. Decidim anar al Pas de la Casa a intentar pujar el Pic Negre d’Envalira. Aparquem en un Pk just abans d’entrar al Pas i anem pujant per la falda de neu que Baixa del Pic de Pedrons. Arribem al Estany de les Abelletes i encarem la vall que puja al Coll dels Isards per la Esquerra del Pic de les Abelletes seguint una vall estreta i solitaria. Superem les 5 ó 6 ziga-zagues amb ganivetes fins al Coll i des d’alla fins al cim per la carena suau que només es redreça els ultims 50m. Vistes de Grau Roig i del cims i valls que l’envolten. Encara es veu tot ben blanc!




La baixada per neu primavera fins al Coll. Allà agafem una canal a la esquerra del coll que encara guarda bona neu pols. Saltem per la Esquerra del Pic de les Abelletes i baixem fins les pistes que arriben al Pas de la Casa tancant la circular.

 

Bones Traces!

Inés, Nuria i Carles

2 comentaris:

Núria ha dit...

Molt bon cap de setmana de 8cims!. Fa il.lusió veure que encara es pot fer alguna cosa per la zona de Vallter. Enhorabona Carles i cia!

Berta ha dit...

Enhorabona!!!! Neu efímera...neu efímera....cada vegada més.