9 de març 2024

Piulada de la nevada del 9 de març de 2024 als Rasos de Peguera

Rasos de Baix 2.057m i el Pedró 2.079m des del Coll del Sant Crist

A la fi tenim una nevada maca prop de casa, i en un any tant escadusser de neu, recordarem aquest dia per la gran quantitat de neu caiguda a tot el Pirineu... ben tornada!

Ens hi hem posat tard, sortint de Barcelona al migdia per evitar problemes de circulació i per aprofitar que a la tarda potser afluixava la nevada... i l'hem encertat. De vegades va bé anar una mica contracorrent! La carretera està ben blanca, però passem bé amb rodes d'hivern i podem arribar dalt de tot, més amunt del refugi, on hi ha l'antiga estació d'esquí. Hi ha vora mig metre de neu nova i segueix nevant feblement, just per tapar les traces dels que s'hi han acostat més d'hora. Fa goig!

Des del coll del Sant Crist, a 1.892m, hem pujat per l'antiga pista de les Soques i després més a l'Est fins al pessebre del CEB i el cim dels Rasos de Baix, a 2.057m.

En lleugera baixada cap al Nord hem descendit fins al Coll de Creu Cabrer (1.972m) per enfilar-nos dins el bosc (marques grogues) fins al Pedró dels Rasos de Peguera (2.079m).

I hem gaudit d'una baixada curta però de les bones!

Altra cop pells fins el capdemunt de les Soques i plàcida baixada vespertina fins al cotxe, on hem arribat contents com gínjols (i amb bon record de fa 15 anys, el febrer del 2009, que vaig fer exactament la mateixa excursió, amb el meu fill a la motxilla!)

Bones traces!!!

Marta i Jaume

4 comentaris:

Berta ha dit...

Enhorabona per la sortida! I bons records de fa 15 anys...15! Hahaha

Núria ha dit...

Anar a Rasos té un regust nostàlgic de temps passats. Ben jugat el lloc i el moment doncs sembla vau tenir finestra després de la nevada. Bona escapada!

roser ha dit...

Que bé quan podem gaudir a la vora de casa!!

Ricard Martínez ha dit...

M'ha semblat que portes un monoesquí ? o era mono d'esquí ?...