17 de març 2024

Piulada del Ventador - 16 i 17 de març de 2024

... quan un restaurant és la motivació per a fer travessa entre les valls de Barravés i de Boí: El Ventador, cuina creativa de muntanya, a Barruera

Tota la setmana que barrinàvem on anar el cap de setmana! ens sortien una pila d'idees més o menys agosarades, més o menys indòmites, totes bones, totes de les que ens agraden, i han quedat només posposades. Tot buscant on dormir i sopar aquí i allà, l'esperit gourmand va fer decantar la balança! Ara ja sabíem on soparíem, però i si hi anàvem en travessa? i si en tornàvem per una altra banda?

I així hem lligat una travessa des de Senet a Barruera, fent el Cap de Gelada 2.449m i sopant un deliciós menú degustació al Ventador. I l'endemà un taxi ens ha acostat a Caldes de Boí per tornar a Senet en travessa, pujant al Pic Roi 2.585m.

Ha estat un cap de setmana calorós, amb molt poc regel nocturn. La neu l'hem trobat transformada: el dissabte hem calçat esquís de seguida, a 1.400m i de baixada hem esquiat fins els 1.600. En canvi diumenge hem trobat la neu més alta a la pujada (a 1.700m) i en el descens tot i que ha estat amb neu fins els 1.400m, hem descalçat una mica abans doncs era un sender estret i costerut.

A destacar les vistes en tot el recorregut als cims de l'Alta Ribagorça, als de la Ribagorça i a les muntanyes de les Maladetes i límit sud de l'Aran.

Dissabte 16 de març de 2024: Pic de les Pales del Port 2.230m i Cap de Gelada 2.449m, en travessa des de Senet a Barruera 

+1.165/-1.360; 18,2km; F, ***(per la llargada), S2-S3. Itinerari fàcil però llarg 



Diumenge 17 de març de 2024: Pic Roi 2.585m, en travessa des de Caldes de Boí a Senet

+1.220m/-1.385m; 15,6km; F, ***, S3. Itinerari més compromès tant pels pendents per accedir al Roi com pels primers metres de descens, força drets, i per ser un itinerari més senglar i perdedor (a partir de la cabana de Ferenui cal trobar i seguir el sender)



Hem suat la cansalada! i repetirem (el sopar!)

Bones traces,

Pep i Jaume

4 comentaris:

Pep ha dit...

Un cap de setmana per recordar, ben sols els dos dies, moments d'incertesa... I el sopar la millor motivació, desfilada de colors i sabors, petits plaers de la vida que donen una mica de sentit al nostre dia a dia. No hem trobat la millor neu, però hem fet un bonic viatge amb esquís!

Roger ha dit...

Travessa molt ben buscada. La Gelada s'exhibia i presumia vestida de blanc des del túnel de Vielha. Bona intuïció. L'Alta Ribagorça feia molta patxocaaaaa. Esquí creatiu 100%. Sou uns cracks.
Salut

roser ha dit...

Felicitats per un gran capde de gastroesquí!

Núria ha dit...

Anotat el restaurant, serà qüestió de provar-lo algun dia. Felicitats per la travessa ... ben original!