16 de nov. 2008

Tuc de Roca Blanca (2459m) - Val d'Aran



Circuit en travessa desde la boca nord del tunel fins a Vielha.
Dia esplèndit amb condicions excepcionals. Neu pols seca en tot el recorregut.

Iniciem la travessa a la boca nord del túnel de Vielha resseguit la pista fins la Valh de Sarrahèra. L'itinerari es comú amb el Tuc de Bargadera descrit pel Jordi i Xavi dilluns passat fins a Sarrahèra de Naut, planell a 1950m. Deixem el fons de la vall per remuntar direcció N les pales que menen al Malh Blanc. Passem de llarg aquesta punta per seguir l'ample llom que duu al Poi d'Estanho (2408m). Seguim l'aresta més fina fins el Tuc de Roca Blanca (2459m, +1100m, 4h30).



Descens continu i memorable per les pales primer a N, després a E, fins arribar al vall de Bargadera, riu abaix de l'Estanh d'Escunhau. Abans d'arribar a les cabanes i la pista, posem pells i remuntem la coma en direcció O que porta dalt de l'estació abandonada de la tuca (2225m, +400m, 1h45)

Descens pel llom en direcció NO, amb neu de somni, fins entrar al bosc (cafeteria inferior). A partir d'aquí, a peu amb esquis a l'esquena fins a Vielha ressiguint els camins que tallen la pista (980m, 1h30).



Bones traces.
Pili V, Eli R, Joan B, Joan Manel C, Carles L

1 comentari:

Jaume J ha dit...

l'heu ben encertada! Pocs km al sud del país de l`ós, la neu era dura-dura... bona setmana (esperant la irrupció d'aire polar...)